Sakıp Sabancı'dan Bir Hatıra ! (Allah rahmet eylesin!)

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
COCUGUNUZA KURAN OKUMAYI TELKIN ETTINIZ MI ?

Cesitli yerlerde soylemisimdir. Bizde Dini elestirmek mecburiymis gibi ,bircok alanlarda hep bu yolu takip ederiz.

Kardesim eger televizyonda "Kucuk Ev" dizisinde adam,ailesiyle birlikte Kamp kurup,yemek yiyecegi sirada bu nimetleri verdigi icin el acip Allah'a sukrediyorsa irtica mi yapiyor?

Bu irtica degildir !

Size birkac misal vereyim;

*En son ,Carter beni Amerika'ya davet etti. Bir acilisa gittik. 3 Bin kisiye bir aksam yemegi verildi. Ertesi sabah,kahvaltiya 150 kisi secilmisti. Ben de o 150 kisinin icindeydim. Sekizer, on'ar kisilik masalarda oturuldu. Dunyanin bircok yerlerinden gelmis onemli insanlarla tanisildi.

Bir yandan sohbet ediliyor bir yandan da bekleniyor. Kimse kahvaltiya baslamiyor. Biraz sonra papaz geldi, herkes ayaga kalkti, ceketini ilikledi. Papaz sukran duasini yapti ondan sonra yemege baslandi.

*Yine Amerika'dayim. Teksas'ta kalp ameliyati olacagim.

Ameliyat olmama karar verilmis. Bir papaz geliyor. Diyor ki: "Ben Senin dosyanda gordum ki Muslumansin. Eger reaksiyonun yoksa ben din adamiyim.

Allah birdir. Ameliyata girmeden once sana dua etmek istiyorum kabul eder misin?"

Tabi ben bu olay karsisinda cok mutluluk duydum, gozlerim yasardi. Ben hastanede ciddi bir ameliyat olurken orada papazin bulunmasi, gelip bana yardimci olmak istemesi... Ona sizinle ayni fikirdeyim deyip tesekkur ettim.

*Yine buna benzer bir olayi bir yerde soylemistim. Kizimi Londra yakinindaki Harvard kolejine goturdum.

O sirada bana dediler ki; Kolejin yemekhanesi surada, yatakhanesi burada, dershanesi burada, kutuphanesi burada vs. kolejin butun kisimlarini ayri ayri gosterdiler.

Sonra kiliseyi gostererek; "dini ibadet yeri de burasidir" dediler.

Sonra: "Simdi senin kizin Musluman, dini ibadet gunlerinde Kuran’i getirsin istedigi gunlerde okusun. Odasinda kalip Kur'an okumasini Siz telkin ettiniz mi?" diye bana sordular.

Allah var, bizi goruyor. Dogrusu ben kizimla beraber Kur'an'i kerim getirmemistim, kizima da telkinde bulunmamistim. Cok Utandim, sirtim terledi. O gavur dedigimiz adamin bana verdigi dersten cok mahcup oldum.

Adeta yuzume samar patlatmisti. Turkiye'ye geldigimde hemen aciklamali Kur’an gonderdim. Kizima anlattik... bunu ben bizzat yasamistim.

SAKIP SABANCI

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.319
Allah rahmet eylesin, gercekten iyi bir ders cikarilmasi gereken bir durum olmus.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar