Sakızlı Muhallebili Güllaç

E

esmanur

Misafir
sakizli_muhallebili_gullac-2.jpg

Malzemeler:

2 paket sakızlı muhallebi karışımı
1,5 litre süt

Güllaç için :

12-13 adet güllaç yaprağı
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

1- Sakızlı muhallebiyi tarifine uygun şekilde yapın ve ılınması için kenara alın.
2- Şeker ve sütü karıştırarak ısıtın, şeker tamamen eriyince ocaktan alın.
3- Geniş bir borcama ya da fırın tepsisine ilk güllaç yaprağını koyun. Sütten 1 kepçe alarak yaprağı ıslatın. 2. yaprağa da aynı işlemi uyguladıktan sonra 1 kepçe sakızlı muhallebiden alarak güllaç yaprağının üzerine yayın.
4- Tün yapraklar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. (sakızlı muhallebiden 1-2 kepçe artabilir)
5- Hazırladığınız güllaçı buzdolabına alın sütü tamamen çekip soğuyunca dolaptan çıkarı süsüleyerek servis yapınalıntı
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.123
Puan
113
Konum
;)
bu tarif bana yabancı gelmedii m... s... dan :)
 

*Neşe*

Daimi Üye
Katılım
18 Kasım 2008
Mesajlar
461
Tepki
582
Puan
93
Yaş
48
Konum
BİRYERLERDE
Benimde bu ramazan ençok sevdiğimtatlıydı güllaçbirazdan yapıcam ama muhallebilisi nasıl olur acaba...::panter:
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.123
Puan
113
Konum
;)
tarif ve görüntü aynen bir siteden, alıntı olduğunu belirtmişsin sende zaten
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst