Ben salça küflenmesin diye cam kavanoza koyup birde üzerine zeytinyağ koyarım. Buna rağmen çoğu zaman kavanozun kenarlarında ve salçada oluşan küfü önleyemiyorum. Küfü temizlemek adına canım salçanın bir kısmı da böylece çöpe atılmış oluyor. Fakat artık bu yöntem ile ısrafa son diyorum.
Nasıl mı yaptım ?
Konserve salçasının üst kısmını konserve açacağı ile açıp üzerini şeffaf folyo ile kapatın ve bir gece buzlukta bekletin. Ertesi günü konservenin bu sefer alt tarafını yine konserve açacağı ile açın. Salçayı kolay çıkartabilmek için , salça ve konserve arasına bıçak sokup arada boşluk oluşturun. Sonra kaşık veya elinizle bir tarafından ittirin ve kolayca çıkmasını sağlayın. Salçayı şeffaf folyoya sarıp buzlukta min. 3 ay küflenmeden hemde kolayca keserek kullanabilirsiniz.
Nasıl mı yaptım ?
Konserve salçasının üst kısmını konserve açacağı ile açıp üzerini şeffaf folyo ile kapatın ve bir gece buzlukta bekletin. Ertesi günü konservenin bu sefer alt tarafını yine konserve açacağı ile açın. Salçayı kolay çıkartabilmek için , salça ve konserve arasına bıçak sokup arada boşluk oluşturun. Sonra kaşık veya elinizle bir tarafından ittirin ve kolayca çıkmasını sağlayın. Salçayı şeffaf folyoya sarıp buzlukta min. 3 ay küflenmeden hemde kolayca keserek kullanabilirsiniz.