Salepli Kek

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
Bu keki yaparken mutfak mis gibi salep ve tarçın kokuyordu ,piştikten sonra mis kokusu devam ediyordu yerken lezzetini anlatmıyorum artık ,nefisti:)içine ceviz ,fındık koysam olurdu aslında artık bu defa böyle olsun birdaha ki sefere daha zengin malzemeli yaparım...
MALZEMELER:


3 adet yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ

2 küçük paket toz salep(veya 2 yemek kaşığı)

1 paket vanilya

1 paket kabartmatozu

1 çimdik tuz

3 su bardağı un

2 çay kaşığı tarçın

Yumurtaları derin bir kaseye kırın çırpın içine şekeri katın yine çırpın.

Daha sonra sıvıyağ ve sütü ekleyin ,Tarçını salebi tuzu da ekleyin çırpın.

Unu kabartmatozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin
Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.175 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakın.Yaklaşık kırk dakikada pişiyor.Keke kürdan batırdığınızda kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.afiyet olsun...
Buradaki önemli nokta ,yumurta ve sütün oda ısında olması ,keki yapmaya başlamadan 1 saat önce yumurta ve sütü dolaptan çıkarmalısınız.

attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • salepli kek.jpg
    salepli kek.jpg
    42,2 KB · Görüntüleme: 111

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.679
Tepki
53.778
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Ellerine sağlık ablacımmm lüplettim hemenden 2 dilim :cikolata:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst