Bu keki yaparken mutfak mis gibi salep ve tarçın kokuyordu ,piştikten sonra mis kokusu devam ediyordu yerken lezzetini anlatmıyorum artık ,nefistiiçine ceviz ,fındık koysam olurdu aslında artık bu defa böyle olsun birdaha ki sefere daha zengin malzemeli yaparım...
MALZEMELER:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
2 küçük paket toz salep(veya 2 yemek kaşığı)
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
1 çimdik tuz
3 su bardağı un
2 çay kaşığı tarçın
Yumurtaları derin bir kaseye kırın çırpın içine şekeri katın yine çırpın.
Daha sonra sıvıyağ ve sütü ekleyin ,Tarçını salebi tuzu da ekleyin çırpın.
Unu kabartmatozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin
Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.175 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakın.Yaklaşık kırk dakikada pişiyor.Keke kürdan batırdığınızda kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.afiyet olsun...
Buradaki önemli nokta ,yumurta ve sütün oda ısında olması ,keki yapmaya başlamadan 1 saat önce yumurta ve sütü dolaptan çıkarmalısınız.
MALZEMELER:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
2 küçük paket toz salep(veya 2 yemek kaşığı)
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
1 çimdik tuz
3 su bardağı un
2 çay kaşığı tarçın
Yumurtaları derin bir kaseye kırın çırpın içine şekeri katın yine çırpın.
Daha sonra sıvıyağ ve sütü ekleyin ,Tarçını salebi tuzu da ekleyin çırpın.
Unu kabartmatozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin
Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.175 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakın.Yaklaşık kırk dakikada pişiyor.Keke kürdan batırdığınızda kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.afiyet olsun...
Buradaki önemli nokta ,yumurta ve sütün oda ısında olması ,keki yapmaya başlamadan 1 saat önce yumurta ve sütü dolaptan çıkarmalısınız.