Sarai Sierra'nın cesedi bulundu

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Sarai Sierra'nın cesedi bulundu

Cankurtaran'da bulunan kadın cesedinin kayıp Amerikalı Sarai Sierra'ya ait olduğu belirlendi

816824_detay.jpg

Engin BELLİ-Mustafa ŞEKEROĞLU-Serhat ALAATTİNOĞLU-Gökay USANMAZ / AHT

21 Ocak'tan bu yana haber alınamayan Amerikalı Sarai Sierra, öldürülmüş olarak Cankurtaran'da sahilyoluna bakan surların arkasında bulundu. Başına aldığı sert bir darbe ile yaşamını yitirdiği belirlenen kadının cinayetin ardından olay yerine getirildiği tahmin ediliyor

Tatil için geldiği İstanbul'da 21 Ocak'tan bu yana haber alınamayan, bulunması için polisin alarma geçtiği Amerikalı Sarai Sierra (33), son olarak görüldüğü Galata Köprüsü'nden yaklaşık 2 km. uzaktaki Cankurtaran'da surların arasında öldürülmüş halde bulundu.

İstanbul'un Cankurtaran semtinde, dün akşam saatlerinde surların dibinde bir kadının cesedinin bulunduğu ihbarı geldi. Cesedin, iki hafta önce gün önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Amerikalı fotoğrafçı Sarai Sierra (33) olması ihtimali üzerine polis ekipleri bölgeye sevk edildi.

SÜRÜCÜ BELGESİ ÇIKTI: Ahırkapı deniz fenerine 100 metre mesafede, sahilyoluna paralel surların trenyolu tarafında, sur dibindeki çalılıkların arasında bulunan cesetin kimlik tespiti için Olay Yeri İnceleme ekipleri inceleme yaptı. Kadının üzerinden Sierra'ya ait sürücü belgesi çıkarken, fiziki inlemede cesedin Sarai Sierra olduğu tespit edildi.

KÜPESİ VE ZİNCİRİ ALINMAMIŞ: İlk incelemede Sierra'nın başının sol üst tarafında sert bir cisimle vurulması sonucu oluştuğu belirtilen büyük bir yara izine rastlandı. Sierra'nın darbe sonucu yaşamını yitirdiği tahmin edilirken kesin sonucun otopsi sonucu açıklanacağı belirtildi. Polis, cinayetin başka yerde işlendikten sonra bölgeye getirildiği olasılığı üzerinde duruyor. Yapılan incelemede cinayetin yaklaşık bir hafta önce işlendiği tahmin ediliyor.

KÜPESİ VE ZİNCİRİ ALINMAMIŞ: Cesedin yaklaşık 2 metre uzağında bir battaniye bulunurken battaniyenin Sarai'nin cesedinin bulunduğu yere getirilirken kullanıldığı tahmin ediliyor. Üzerinde mavi pantolon, kazak ve mont bulunan kadının kulağındaki altın küpe ve bileğindeki altın zincirin ise alınmadığı dikkat çekti. Sierra'nın kaldığı pansiyondan ayrılırken yanına aldığı Ipad, fotoğraf makinesi ve cep telefonu da bulunamadı. Ceset yaklaşık 4,5 saat süren incelemenin ardından Samatya'daki İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

11 KİŞİ GÖZALTINDA: Genç kadının son olarak görüntülendiği Galata Köprüsü'nden Cankurtaran'a olan mesafenin yaklaşık 2 kilometre olduğu belirtildi. Bölgedeki güvenlik kameraları yeniden incelemeye alınırken ikisi kadın 11 kişi gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Bu kişilerden kan ve DNA örnekleri alınarak Adli Tıp'a gönderileceği belirtildi. Bölgede bulunan tinerci ve evsiz 4 kişi ise sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. Bir FBI temsilcisinin ise Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek Sierra hakkında bilgi aldığı öğrenildi.

POLİS BÖLGEDE YOĞUNLAŞMIŞTI
Emniyet ekipleri yaptıkları kamera incelemelerinde Sarai Sierra'yı en son olarak 21 Ocak tarihinde Sirkeci'den Kumkapı yönüne giderken tespit etmesiyle arama çalışmalarının bu bölgede yoğunlaştırdığı ve burada görevlendirilen 250 polisin arama çalışmalarını derinleştirdiği öğrenildi.

SÜRPRİZ GÖRGÜ TANIĞI
'Arabadan sarkan eli gördüm'

Emniyet Müdürlüğü'ne gelen ve ismini vermeyen bir kadın, salı günü akşam 22.00-23.00 arasında Cankurtaran sahil yolundan geçtiğini, orada bir aracı gördüğünü, orta yaşlı bir kişinin araçtan bir kişiyi indirdiğini söyledi. Aynı kadın, "Ben Gayrettepe'de oturuyorum. Salı gecesi kardeşime yemeğe gittim. Kız kardeşimden dönerken surların dibinde bir arabanın içinden el çıktığını gördüm arka koltukta. Araçtan çıkartılan kişinin elinin yere doğru düştüğünü gördüm. Kızıma 'polise haber verelim' dedim ancak kızım 'yanlış görmüşsündür' diyerek beni vazgeçirdi. Ancak akşam haberleri izleyince şok geçirdim. Polise gelip haber verdim. Şahin veya Doğan marka gibi eski bir arabaydı. Orta yaşın üstünde bir erkekti" dedi.

21 OCAK'TAN BU YANA KAYIPTI

Fotoğraf çekmek için İstanbul'a geldiği belirtilen Sarai Sierra, son olarak 21 Ocak'ta Galata Köprüsü üzerinde Eminönü yönüne giderken MOBESE kameraları tarafından tespit edilmişti. Genç kadının kaybolduğunun Amerikan basınında da haber olmasının ardından harekete geçen polis ekipleri kendilerine her ihbarı değerlendirirken; yüzlerce güvenlik kamerasını inceledi, kadının kaldığı yer, fotoğraf çektiği bölgeyi mercek altına alındı. Kadını bulmak için MİT'in yanısıra ABD'den FBI görevlileri de Türkiye'ye geldi.
Beyoğlu'nda bir pansiyonda eşyaları ve pasaportu bulunan Sierra'nın kaybolduğu gün internet üzerinde tanıştığı Taylan K. da gözaltına alınıp sorgulandı. Taylan K., Amerikalı kadının sadece arkadaşı olduğunu, nerede bulunduğunu bilmediğini söyledi. Taylan K., ifadesi alınıp serbest bırakıldı. Yakınını Kaybetmiş Aileler Derneği (YAKAD) üyeleri, Sarai Sierra'nın bulunması için el ilanı dağıttı. Olayın ardından Sierra'nın eşi ve kardeşi, İstanbul'a gelerek polise ifade verdi ve kadının eşyalarını teslim aldı.

YENİDEN BAŞLADI
Bir süredir kayıp olan ABD'li Sarai Sierra'nin cesedi dün akşam saatlerinde Cankurtaran'da bulunmuş, polisler gecenin ilerleyen saatlerine kadar olay yerinde inceleme yapmıştı. Gece ara verilen çalışmalara havanın aydınlanmasıyla birlikte yeniden başlandı. Cesedin bulunduğu yeri ve çevresini emniyet şeridiyle kapatan Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, incelemelerine devam ediyor.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar