Saray Helvası
2.5 su bardağı un
100 gr.tereyağ (margarinde olabilir)
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 paket vanilya
Yapılışı
Unu çok kısık ateşte 15 dakika kadar sürekli karıştırarak kavurun(rengi koyulmasın beyaz kalsın).Kavrulduktan sonra ilk ısısı çıkınca pudra şekerini ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın pürüzsüz bir halde olsun.Bu arada tereyağı eritip sıcakken unlu karışıma döküp tahta kaşıkla iyice karıştırın (Kum gibi bir hal alacak) sonra bu karışımı uygun boyda borcama döküp iyice sıkıştırın.Yarım saat buzdolabında bekletip baklava dilimi gibi kesin.
Not :İçine ceviz,bütün fıstık yada fındık konabilir üzerine de eritilmiş çikolata dökülebilir.
Son düzenleme: