Saray Helvası

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.106
Tepki
83.495
Puan
113
Konum
İstanbul
Saray Helvası.jpg

Saray Helvası

2.5 su bardağı un
100 gr.tereyağ (margarinde olabilir)
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 paket vanilya

Yapılışı

Unu çok kısık ateşte 15 dakika kadar sürekli karıştırarak kavurun(rengi koyulmasın beyaz kalsın).Kavrulduktan sonra ilk ısısı çıkınca pudra şekerini ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın pürüzsüz bir halde olsun.Bu arada tereyağı eritip sıcakken unlu karışıma döküp tahta kaşıkla iyice karıştırın (Kum gibi bir hal alacak) sonra bu karışımı uygun boyda borcama döküp iyice sıkıştırın.Yarım saat buzdolabında bekletip baklava dilimi gibi kesin.

Not :İçine ceviz,bütün fıstık yada fındık konabilir üzerine de eritilmiş çikolata dökülebilir.​
 
Son düzenleme:

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.317
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Kolay gibi görünüyor ama denemek lazim, tadini merak ediyorum. -hmm
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.106
Tepki
83.495
Puan
113
Konum
İstanbul
Yakmadan kavrulursa tadı pişmaniye gibi oluyor...
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
un helvası yaptığım zaman yarısını böyle kuru olarak ayırıyorum
değişk güzel bir helva çeşidi
teşekkürler nk83
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
aa ben hep sütlü yaparim yada serbetli yapilir bunu ilk defa görüyorum.
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
bunu bir defa denemistim
tadina doyamamistim
ellerine saglik hamarat idolüm-hmm
seni alan yasadi
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.106
Tepki
83.495
Puan
113
Konum
İstanbul
Ağızda dağılır,kıyır kıyır olur bu mmmm:catalbicak:

Nk merak ettim kaç kilosun:D

Hiç sorupta moralini bozma bence 1.tepkin bu :sok: 2. tepkinde bu olur :bayil: bildim bileli ince yapılıyım deyip geçeyim :gul:

bunu bir defa denemistim
tadina doyamamistim
ellerine saglik hamarat idolüm-hmm
seni alan yasadi

Teşekkür ederim sağooool benim için çok güzel şeyler söylüyorsun utanıyorum valla :utandim: senin tarifte böylemiydi farkılılık varmı severim böyle tarifleri değişik kullanmayı :rose:
 

Ahududu

Daimi Üye
Katılım
20 Temmuz 2010
Mesajlar
352
Tepki
392
Puan
63
Konum
Kayseri
Bizde bunu kadir günleri yaparız ama biz kavrulmuş unla pekmezi yoğurarak yaparız haliyle rengi biraz esmer olur sonra bütün konu komşuya dağıtılır helvalar
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.269
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Hiç sorupta moralini bozma bence 1.tepkin bu :sok: 2. tepkinde bu olur :bayil: bildim bileli ince yapılıyım deyip geçeyim :gul:



Teşekkür ederim sağooool benim için çok güzel şeyler söylüyorsun utanıyorum valla :utandim: senin tarifte böylemiydi farkılılık varmı severim böyle tarifleri değişik kullanmayı :rose:

Yoo yanlış anladın ben de kendimi bildim bileli hep zayıfım hatta kilo alayım diye uğraşıyorum:dusun: :D
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst