Saray Tatlisi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Malzemeler:
-5 adet yumurta
-1 su bardağı şeker
-1,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilin
Şerbeti İçin:
-2 su bardağı şeker
-3 su bardağı su
-1/2 limon suyu
Ara Kreması İçin:
-2 poşet toz şanti (kaymak tadında)
-1,5 su bardağı soğuk süt
-1 paket vanilin
Hazırlanışı:Derin bir kabın içine yumurtaları kırıp şekeri ekleyin ve tel çırpıcı ile çırpın (tatlının özeliği elde çırpılması)
Vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyerek pürüssüz olana kadar karıştırın...
25/30cm çapındaki bir kare borcamı yağlayıp tabanına biraz un serpin ve hazırlanan karışımı borcama döküp önceden ısıtılmış 150derecelik fırında pişirin....
Şerbet için bütün malzemeyi tencereye koyup yaklaşık 20dk kaynatıp soğumaya bırakın....
Krema için süt, şanti ve vanilini çırpın...
Pişen kek soğuyunca ortadan ikiye kesip arasına krem şantiyi sürün....
Soğuyan şerbeti kaşık ile kekin üzerine dökün ve üzerini hindistancevizi ile süsleyip servis yapın...
Afiyet Olsun....

ALINTI
Saray+Tatl%C4%B1s%C4%B1.JPG
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst