Sarımsak Nasıl Yenmeli?

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
Amerikan Connecticut Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacılarının yürüttüğü deney kalp sağlığı için taze dövülmüş sarımsağın işlemden geçirilmişten daha yararlı olduğu ortaya koydu.

Araştırmacılar 1,5 bardak suya 10-20 diş sarımsak ekleyip bulamaç haline getirdi. Bu şekilde 2 karışım hazırladı, birine taze dövülmüş, diğerine 2 gün önce ezilerek kurutulmaya bırakılmış sarımsak eklediler. Bir miktar karışım 30 gün süreyle kobay fareler üzerinde denendi.

Ardından deneklerin kalpleri üzerinde testler yapıldı. Araştırmacıların bulgularına göre karışımların kalp dostu yararlarının yanı sıra, taze dövülmüş sarımsak yedirilen farelerin daha az zarar gördüğü ve 30 dakika süreyle kan akışları yavaşlatıldığında daha çabuk iyileştiği gözlemlendi. Ayrıca kalp kaslarındaki hücrelerin ölümüne neden olan kimyasalları da kontrol altına aldı.

alıntıdır

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
sogani sevmem ama sarimsagi cok sever
ve elimden geldigince SIK tüketmeye calisirim
yalniz ben pek dövmem sarimsag oksarim :) kücük kücük incecik dograrim oda olurmu acaba?
faydali paylasimin icin tskler:eek:

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
sogani sevmem ama sarimsagi cok sever
ve elimden geldigince SIK tüketmeye calisirim
yalniz ben pek dövmem sarimsag oksarim :) kücük kücük incecik dograrim oda olurmu acaba?
faydali paylasimin icin tskler:eek:

Ben de taze severim.
Canım ben de doğrarım ama öğrendim ki dövmek daha iyi oluyormuş
Çünkü dövülmüş sarımsağı ezmek için ağzımızda fazla çiğnenemize gerek olmadığı için daha az koku yapıyormuş aklınızda olsun:hhhhhh:
Sen sarımsağa kaba davranabilirsin dövebilirsin yani-kizgin:tokat::tokat::kizdimama:

:cokkomik:

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
Ben de taze severim.
Canım ben de doğrarım ama öğrendim ki dövmek daha iyi oluyormuş
Çünkü dövülmüş sarımsağı ezmek için ağzımızda fazla çiğnenemize gerek olmadığı için daha az koku yapıyormuş aklınızda olsun:hhhhhh:
Sen sarımsağa kaba davranabilirsin dövebilirsin yani-kizgin:tokat::tokat::kizdimama:

:cokkomik:

:)huyum kurusun kaba kuvvetim oktur
sarimsaga bile kiyamiyorum :)
:hhhhhh:saol canim:hhhhhh:

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
:)huyum kurusun kaba kuvvetim oktursarimsaga bile kiyamiyorum :):hhhhhh:saol canim:hhhhhh:

Canım ben de kaba davranmam.
Çatalla ezince sarımsağın canı vazla yanmıyor hem ezilmiş oluyor.:):)
Ben hep çatalla ezerim biraz da tuz ekleyince kaçmıyorlar.
Sarımsak yedirmekdeki ısrarımı da anlayamadım bu arada.Faydalı olduğundan sanırım:hhhhhh::hhhhhh:
es se ben de seni seviyorum.-hmm

OP
Es_se

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
Canım ben de kaba davranmam.
Çatalla ezince sarımsağın canı vazla yanmıyor hem ezilmiş oluyor.:):)
Ben hep çatalla ezerim biraz da tuz ekleyince kaçmıyorlar.
Sarımsak yedirmekdeki ısrarımı da anlayamadım bu arada.Faydalı olduğundan sanırım:hhhhhh::hhhhhh:
es se ben de seni seviyorum.-hmm

malum grıpe karsı en etkılı ası sogan sarımsak sen hep ısrar et herkese cnm benım bak ben havanda dovucektım sen dıyınce catala terfı ettım-hmm

G

guzelcem

Misafir
Ben 4 aydır her sabah aç karına hap yutar gibi 2 diş sarımsak yutuyorum, faydasını gördüm hem yağlarımı yakıyor hemde yorgunluğuma çok iyi geliyor:) halen devam ediyorum.:eek:

OP
Es_se

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
cnm bend e aynen oyle yapıyodum sacıma cok ıyı geldı ama cıg degılde ezerek tuketmek daha ıyı
bende ezıp yogurta karıstırıp yıcem kı yogurt yıyen yuzde 27 daha fazla kılo verme sansı var:)

nesrin64

Daimi Üye
Tepki
6.281
bizde beyimle sarımsağı çok severiz...çocuklar sarımsak yüzünden bizden nefret eder yine evi kokutmuşunuz derler....taze sarımsak bizim AŞK ÇİÇEĞİMİZ :gul::gul::gul:

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
bizde beyimle sarımsağı çok severiz...çocuklar sarımsak yüzünden bizden nefret eder yine evi kokutmuşunuz derler....taze sarımsak bizim AŞK ÇİÇEĞİMİZ :gul::gul::gul:

oy ask ciceginizi yesinler romantik sarimsakcilar sizi-hmm
biz 3ümüzde sarimsagi seviyoruz tek ayrim yasadigimiz sogandir
ben ciy yemem baba kiz götürürler sonrada gece olan bana olur :kptmya:

OP
Es_se

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
sogan sevılmezmı sogan sarmısak :catalbicak: nam nam nam bazen sogankavurur salcayla yerım valla :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar