Sarımsak Turşusu

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.312
Tepki
83.862
Puan
113
Konum
İstanbul
sarimsak_tursu.jpg


Sarımsak Turşusu

İçindekiler: Taze sarımsak Sirke Limon tuzu Toz şeker Tuz Su

Yapılışı: Taze sarımsaklar yıkanır.Bidona yerleştirilir.Üzerine tuzlu su eklenir.Günde bir defa suyu boşaltılıp tekrar tuzlu su eklenir. Bu işleme 3 gün boyunca tekrar edilir. 4.gün sirke,tuz,limon tuzu,toz şeker ve su karıştırılıp sarımsakların üzeri kapanana kadar eklenir.Arada sırada kontrol edilerek ters düz edilir. Bir 1-2 hafta sonra turşunuz hazır.
Alıntı...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst