Sarımsaklı Kabak Kızartması Tarifi
2 orta boy kabak
2 diş sarımsak, küçük doğranmış
1 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı parmesan peyniri
1 adet çırpılmış yumurta
Tuz
Karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Sarımsaklı kabak kızartması Yapılışı;
Sarımsaklı kabak kızartması yapmak için öncelikle temizlediğimiz kabakları yarım cm kalınlığında doğrayıp, çırpılmış yumurtaya iyice buluyoruz.
Daha sonra galeta unu, parmesan peyniri, sarımsak, tuz ve karabiberden oluşan karışımımızı kabakların her iki tarafına da sürüyoruz.
Kızgın yağda kabaklarımızın her iki tarafını da gerektiği kadar kızarttıktan sonra, dereotuyla birlikte süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyet Olsun!