incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler:
1 kg. fasulye
2 adet kuru soğan
5 diş sarmısak
3 yumurta
150 gr. tereyağ
Tuz, karabiber
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Yapılışı:
Fasülyeler ayıklanıp yıkanır ve yaklaşık 1 litre kadar sıcak suda haşlanır.
Haşlanan fasülyelerin suyu süzdürülüp bir kenara alınır. Tereyağı tencereye alınıp eritilir, piyazlık doğranan soğanlar ile minik doğranmış sarmısaklar içine eklenip kavrulur. Fasulyeler eklenip 10 dakika daha kavrulur.
Bir tavada çırpılmış yumurtalar az tereyağında pişirilip fasülyelerin üzerine eklenir üzerine bol karabiber serpilip sımsıcaakk servise hazır.)
Afiyet bal şeker olsunnn)
ALINTI