incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
- 1/2 paket Iglo gurme karides
- 1/2 adet göbek salata
- 1 adet salatalık
- renkli biberler
- 3 dal taze soğan
- 3-4 adet çeri domates
- 2-3 adet küçük turp
- 1 çay bardağı Iglo soya fasülyesi
- 1 çay bardağı Iglo bezelye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı: Tüm yeşil sebzeler el ile irice doğranır. Diğer tüm salata malzemeleri de arzu ettiğiniz şekilde doğranarak harmanlanır. Soya fasulyesi ve bezelye 5 dakika haşlandıktan sonra süzülerek salataya ilave edilir. Karisdesler kaynar suda bir dakika haşlandıktan sonra suyu süzülerek, tereyağı ve incecik kıyılmış sarımsak ile birlikte 4-5 dakika sotelenir. Biraz ılındıktan sonra, servis tabağına alınmış salataya ilave edilir. Salatanızı arzu ettiğiniz sosla tatlandırabilirsiniz. Şefimizin göstediği balzamik sirkeli ve limonlu&sarımsaklı soslar arasında benim tercihim limonlu sostan yana oldu. Afiyet olsun...
Balzamik Sirkeli Salata Sosu:
- 1 çay bardağı balzamik sirke
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- tuz ve karabiber
Tüm malzemeler blendere konularak pürüzsüz olana dek çırpılır. Küçük bir şişeye konularak buzdolabında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Limonlu&Sarımsaklı Salata Sosu:
- 1/2 çay bardağı limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 2 diş taze sarımsak
- tuz ve karabiber
Aynı şekilde tüm malzemeler blenderden geçirilmek suretiyle hazırlanır. Diğer sosa göre daha dayanıklıdır, 2 hafta süre ile buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
ALINTI