Şebit Mantısı
Hamuru için malzemeler;
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
yeterince ılık su
Sosu için malzemeler;
350 gr. kıyma
2 adet soğan
3 domates
2 yemek kaşığı domates salçası
100 gram tereyağı
3 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı;
Unu derin bir kaba alıp ortasını elimizle havuz gibi açıyoruz.
Unun ortasına mayayı alıp ılık suda eritiyoruz.
Sıvı yağ ve tuz ve ılık su ilavesiyle yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Hamuru 15-20 dakika dinlendirip, yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
Her bir bezeyi merdaneyle yaklaşık 15 santim çapında açıyoruz..
Yağsız teflon tavada önlü arkalı pişiriyoruz.
Diğer yanda kıyma, yemeklik doğranmış soğan, sivri biber ve domatesi tereyağı ile kavuruyoruz.
1 Çay bardağı su ve baharatları ilave edip biraz pişiriyoruz.
Pişen hamurları bir tepsi ya da yayvan, geniş bir tabağa tek tek alıyoruz.
Her bir hamurun üzerine bu içten 1-2 kaşık koyup, yayıyoruz, ve üstüne bir hamur daha koyuyoruz.
Tüm hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
Üst üste koyduğumuz yağlamaları dörde bölüyoruz ve sarmısaklı sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz.
Not; Dörde bölünen her bir parça kendi etrafında rulo yapılıp yoğurda batırılarak yenilir.
Alıntı
Hamuru için malzemeler;
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
yeterince ılık su
Sosu için malzemeler;
350 gr. kıyma
2 adet soğan
3 domates
2 yemek kaşığı domates salçası
100 gram tereyağı
3 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı;
Unu derin bir kaba alıp ortasını elimizle havuz gibi açıyoruz.
Unun ortasına mayayı alıp ılık suda eritiyoruz.
Sıvı yağ ve tuz ve ılık su ilavesiyle yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Hamuru 15-20 dakika dinlendirip, yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
Her bir bezeyi merdaneyle yaklaşık 15 santim çapında açıyoruz..
Yağsız teflon tavada önlü arkalı pişiriyoruz.
Diğer yanda kıyma, yemeklik doğranmış soğan, sivri biber ve domatesi tereyağı ile kavuruyoruz.
1 Çay bardağı su ve baharatları ilave edip biraz pişiriyoruz.
Pişen hamurları bir tepsi ya da yayvan, geniş bir tabağa tek tek alıyoruz.
Her bir hamurun üzerine bu içten 1-2 kaşık koyup, yayıyoruz, ve üstüne bir hamur daha koyuyoruz.
Tüm hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
Üst üste koyduğumuz yağlamaları dörde bölüyoruz ve sarmısaklı sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz.
Not; Dörde bölünen her bir parça kendi etrafında rulo yapılıp yoğurda batırılarak yenilir.
Alıntı