Sebze Kulesi
Nohut Püresi için,
1 su bardağı nohut
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı krema
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Ispanak Püresi için,
Yarım kilo ıspanak
1 adet küçük boy soğan
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz
Ara Katları için,
3 adet orta boy domates
250 gram hellim peyniri
3 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Nohut püresini hazırlamak için 1 gece önceden suda bekletilmiş nohutları haşlayıp süzün.
Haşlanan nohutları mutfak robotuna alıp püre haline gelene kadar çekin.
Tavaya nohut püresini alıp; krema, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiberle 5 dakika kavurun.
Ispanak püresini hazırlamak için ıspanakları bol suyla yıkayıp süzün.
Orta kalınlıkta doğrayın.
Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın, üzerine soğanı ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.
Ispanakları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
Tuzunu ilave edip karıştırın ve ocaktan indirin.
Domatesleri ve hellim peynirini orta kalınlıkta dilimleyin.
Tavaya tereyağını alıp kızdırın.
Önce peynirleri sonra domatesleri tereyağında önlü arkalı kızartın.
Servis tabağına sırasıyla; nohut püresi, domates, peynir, ıspanak püresini alın.
Şeklini sabitlemek için birkaç yerden kürdan batırın.
Servis yapmadan önce kürdanları çıkarın.
İsterseniz sıcak isterseniz soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Alıntıdır...