Sebze Şiş
2 adet kabak
2 adet patlıcan
1 adet salçalık kırmızı biber
1 adet sarı dolmalık biber
4 dlim kepek ekmeği
10-12 adet yeşil zeytin
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
5-6 çorba kaşığı zeytin yağ
6-7 kıvırcık salata yaprağı
tuz, karabiber
yapılışı: Kabak ve patlıcanları temizleyip uzun ve ince dilimler halinde doğrayın. Üzerine tuz serpip 5 dakika dinlendirin. Kurulayıp ızgarada veya yapsız teflon tavada hafifçe közleyin. Kırmızı ve sarı biberleri temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Teflon tavada çok az kavurun. Ekmek dilimlerinin kabak kısımlarını bıçakla alın. Tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Teflon tavada 1-2 dakika kızartın. Biberleri, ekmek dilimlerini, kaşar peyniri, çekirdeklerini çıkartıp doğradığınız zeytinleri bir kasede karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Kabak ve patlıcanları düz bir zemine alıp her birinin bir ucuna bir çorba kaşığı kadar ekmekli harçtan koyup rulo olarak sarın. Ruloları değişimli olarak şişlere geçirin. Izgarada yada fırında 10 dakika çevirerek pişirin. Servis tabağına kıvırcık salata yapraklarını dizip şişleri üzerine alın.. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz...
Alıntıdır...