Sebze ve Sebze Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları!!!

iReM

Daimi Üye
Katılım
20 Ekim 2008
Mesajlar
510
Tepki
539
Puan
93
Yaş
35
Konum
KOCAELİ
- Mantarları pişirirken kararmaması için, suyuna tuz ve limon suyu ilave edin.
- Ispanak alırken, kökleri kısa olanı tercih edin.
- Maydanozları daha uzun saklayabilmek için, yapraklarını yıkayıp kuruladıktan sonra, bir kavonoza doldurarak ağzını sıkıca kapatın.
- Domatesin kabuğunun çabuk soyulması için, 1 dakika sıcak suda bıraktıktan sonra soğuk suya koyun.
- Domates salçasının bozulmaması için, salçanın üzerine sıvıyağ dökün ya da buzlukta saklayın.
- Patatesi haşlarken dağılmaması için, suyuna 1 kaşık sirke ilave edin.
- Patateslerin çıtır çıtır kızarması için, kızgın yağda kızartın ya da yağa 2 - 3 damla limon sıkın.
- Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için, akan musluğun altında soyun veya soğanları soymadan 1 çay bardağı sirkeyi üzerine serpin, biraz sallayın.
- Doğranmış soğanları buzdolabında birkaç gün saklayabilmek için, bir kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın.
- Marul yaprakları pörsümüşse, atmayın. Biraz sıcak suda bırakın ve sonra soğuk suyla yıkayın. Marullar tazelenecektir.
- Soğanların acılığını almak için, doğradıktan sonra üzerine tuz serpin. Sonra ovuşturarak soğanları öldürün. Yıkayarak tuzun gitmesini sağlayın. Zarını soymakta yarar var. Ya da doğradıktan sonra soğanları birkaç saat zeytinyağında bırakın ve süzün.
- Domateslerin pişerken lezzetli olması için, içine 1 - 2 adet küp şeker atabilirsiniz...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst