Taze nane, dereotu, fesleğen...Yeşillikleri bozulmadan saklamak ...Taze nane, dereotu, fesleğen gibi yeşillikleri bozulmadan saklamak için; ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sarark derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Bezelyeleri pişirirken...Bezelyeleri yıkadıktan sonra hemen pişirmenizde fayda var.
Ayıkladığınız bezelyeler, kuruyup sertleşebilir. Hemen pişiremeyeceğiniz bezelyeleri birgün soğuk suda bekletirseniz, yeniden dirildiklerini göreceksiniz.
Mantar... Hemen pişirmek istemediğiniz mantarları saklamak için ne yapılması gerekir..
Satın aldığınız kültür mantarlarını naylon poşette saklamayın. Kese kağıdının içerisine yerleştirin ve ağzını sıkıcı kapatın. Böylelikle mantarlarınız 3 gün boyunca tazeliğini koruyacaktır.
Alıntıdır