Sebzelerimizi nasıl saklayalım? Birkaç bilgi...

günce

Daimi Üye
Katılım
21 Ocak 2011
Mesajlar
473
Tepki
658
Puan
93
Konum
izmir
6d7e6628.jpg

Taze nane, dereotu, fesleğen...Yeşillikleri bozulmadan saklamak ...Taze nane, dereotu, fesleğen gibi yeşillikleri bozulmadan saklamak için; ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sarark derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

44157a03.jpg

Bezelyeleri pişirirken...Bezelyeleri yıkadıktan sonra hemen pişirmenizde fayda var.
Ayıkladığınız bezelyeler, kuruyup sertleşebilir. Hemen pişiremeyeceğiniz bezelyeleri birgün soğuk suda bekletirseniz, yeniden dirildiklerini göreceksiniz.

c38c3656.jpg

Mantar... Hemen pişirmek istemediğiniz mantarları saklamak için ne yapılması gerekir..
Satın aldığınız kültür mantarlarını naylon poşette saklamayın. Kese kağıdının içerisine yerleştirin ve ağzını sıkıcı kapatın. Böylelikle mantarlarınız 3 gün boyunca tazeliğini koruyacaktır.

Alıntıdır
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
bende maydonozu falan dograyip buzluga atiyorum cok kullanisli oluyor
 

foto_burcu

Aktif Üye
Katılım
2 Mayıs 2011
Mesajlar
367
Tepki
137
Puan
43
Konum
samsun
Bende dondurucuya atmıyorum ama buzdolabına poşetleyip koyuyorum.Marul gibi sebzeleri önceden yıkayıp kurulayınca kullanması çok rahat oluyor.İhtiyac anında zaman kaybı olmuyor ,birtek doğraması kalıyor çok hoşuma gidiyor o an.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst