Sebzeli Makarna
1 paket spagetti
• 2 kabak
• 2 havuç
• 2 pırasa
• 400 gr. mantar
• 3-4 diş sarımsak
• 3 çorba kaşığı soya sosu
• 2 cm. taze zencefil
• 3 çorba kaşığı susam yağı
• 1 kaç yaprak taze kişniş (tazesi yoksa toz kişniş de kullanılabilir.)
• Karabiber-tuz
YAPILIŞI
1. Makarna tuzlu suda haşlanır.
2. Havuç kabak pırasa temizlenip yıkandıktan sonra jülyen(uzunlamasına) doğranır.
3. Mantarlar dörde bölünür.
4. Sarımsak ve kişniş ince kıyılır.
5. Derin tavada(wok tava daha uygundur.) susam yağında sarımsak ve zencefil dilimi kavrulur.
6. Havuçlar ilave edilir, sotelenir ve kevgirle içinden alınır.
7. Sırayla tüm sebzeler azar azar yağ konularak hafifçe sotelenerek tavadan alınır.
8. Son olarak mantarlar atılır, sotelenirken, suyunu çekmeye başlayınca daha önceden sotelediğimiz, havuç, pırasa ve kabaklar ilave edilerek karıştırlır.
9. Hepsi birlikte sotelenme işlemi devam ederken,
10. Soya sosu kişniş karabiber katılıp karıştırılır.
11. En son aldente kıvamında haşladığımız makarna eklenerek tüm malzemeler 2-3 dakika çevrilir.
Alıntı