incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
6 dilim çavdar veya kepekli tost ekmeği
Harcı için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağlı margarin
- 200g ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- Muskat rendesi (hint cevizi)
- 100g taze yağsız kaşar
- Tuz-Karabiber
- Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin.
- Harcı için ıspanakları haşlayıp ince ince kıyın.
- Havucun kabuğunu kazıyıp rendeleyin.
- Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
- Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp ince ince doğrayın.
- Sarımsakları ayıklayıp kıyın.
- Kaşar peynirini kalıpla veya istediğiniz şekilde kesin.
- Yayvan bir tencerede zeytinyağlı margarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ve sarımsakları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Soğanlar renk alınca içine kıyılmış ıspanakları, sivri biberleri, rendelenmiş havucu, muskat rendesini, tuz ve karabiberi ilave edip kavurun.
- Hazırladığınız harcı ekmeklerin üzerine koyup en son üzerlerini şekilli kestiğiniz peynir ile süsleyin.
- Daha önceden 185 derecede ısıttığınız fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirin.
- En son üzerine mayonez koyup sandviçler sıcak iken servis edin.
Afiyet Olsun!
alinti