Sebzeli Tavuk Suyu Corba-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
cor1y.jpg


Malzemeler:
  • 1 adet tavuk göğsü ya da but
    [*]5 su bardağı su
    [*]1 çay bardağı haşlanmış patates
    [*]1 çay bardağı haşlanmış havuç
    [*]1 çay bardağı haşlanmış bezelye
    [*]1 fincan kadar tel şehriye
    [*]Tuz, karabiber
Ben, herzaman hazır karışık garnitür bulundururum evde, sebzeleri de onlardan kullandım..Sebze miktarları fazla geldiyse azaltabilirsiniz.
Yapılışı;
----Tavuk göğsünü 5 bardak suda iyice haşlayın.
----Piştiğinden emin olduktan sonra, tavuk etlerini kenara alıp küp küp doğrayın.
----Tavuk suyunu süzgeçten geçirin ki, minik tavuk parçaları vs. kalmasın.
----Tavuk suyunu tencereye alın. Tel şehriyeyi ekleyin. 15 dk.tel şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
----Daha sonra tavuk etlerini ve sebzeleri de ekleyin. 5 dk hep birlikte kaynatın.
----Tuz ve karabiber ekleyerek servis yapın..
**** Sebzeleri taze olarak kullanacaksanız, önceden küp küp doğrayıp 10 dk. kadar haşlayın..
***Bu çorbada ekstradan yağ kullanmadım çünkü tavuğun kendi yağı yeterli oluyor..

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst