incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü ya da but
[*]5 su bardağı su
[*]1 çay bardağı haşlanmış patates
[*]1 çay bardağı haşlanmış havuç
[*]1 çay bardağı haşlanmış bezelye
[*]1 fincan kadar tel şehriye
[*]Tuz, karabiber
Yapılışı;
----Tavuk göğsünü 5 bardak suda iyice haşlayın.
----Piştiğinden emin olduktan sonra, tavuk etlerini kenara alıp küp küp doğrayın.
----Tavuk suyunu süzgeçten geçirin ki, minik tavuk parçaları vs. kalmasın.
----Tavuk suyunu tencereye alın. Tel şehriyeyi ekleyin. 15 dk.tel şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
----Daha sonra tavuk etlerini ve sebzeleri de ekleyin. 5 dk hep birlikte kaynatın.
----Tuz ve karabiber ekleyerek servis yapın..
**** Sebzeleri taze olarak kullanacaksanız, önceden küp küp doğrayıp 10 dk. kadar haşlayın..
***Bu çorbada ekstradan yağ kullanmadım çünkü tavuğun kendi yağı yeterli oluyor..
ALINTI