Sedef hastalığı

Tepki
89
arkadaşlar ben sedef hastasıyım,tam 18 yıldır bu illetle beraber yaşıyorum.zaman zaman azalıyor ama var işte.her tedaviyi denedim,çeçse bile tekrar çıkıyor.yani tedaviler geçici çare.en son bi arkadaşım bir eczacı tavsiye etti,gittim,bir iğne yaptı ve 1 hafta sonra tekrar gel dedi.tekrar gittim,bir iğne daha.birde eczacı kükürtlü sabunla yıkamamı söyledi,şuan hafifledi gibi ama tekrar çıkar bence.sedefe bildiğiniz bir ot,karışım,şlaç v.s. var mı?

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
Sedef Hastalığı İçin Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler:

Lavanta çiçeği, Ihlamur çiçeği, Ada çayı, Papatya çiçeği, Kekik, Bal

Hazırlanış Şekli:

* Lavanta çiçekleri, ıhlamur çiçekleri ile birlikte on da*kika süreyle suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvı bir kaba boşaltılarak dinlendirilir. Dinlendirilen sıvı banyo suyuna karıştırılarak yatmadan önce hazırlanan karışımla oturak banyosu yapılır.

* Ada çayı on dakika süreyle kaynar suda bekletilerek demlenir. Hazırlanan demleme süzüldükten sonra, şerbet kıvamına gelinceye kadar bal ile tatlandırılarak karıştırı*lır. Elde edilen şerbetten günde üç fincan ısıtılarak içilir.

* Kurutulmuş papatya çiçekleri ve kekik otu on dakika süreyle kaynar suda bekletilerek demlenmeleri sağlanır. Süzülerek elde edilen sıvı, şurup kıvamına gelinceye ka*dar bal ile tatlandırılarak karıştırılır. Hazırlanan şuruptan günde üç fincan ısıtılarak içilir.

nette bunu buldum benım bi bilgim yok ama bilgim yok ama

OP
H
Tepki
89
teşekkür ederim il nurcum.deneyeceğim.her duyduğumu denedim zaten.aslında tam olarak aradığım bilgi:kullanıpta sonuç alınmış bişey varmı.sanirim sitede benden başka sedefli yok.çok sağol,ilgine teşekkürler

derin deniz

Daimi Üye
Tepki
405
arkadaşlar ben sedef hastasıyım,tam 18 yıldır bu illetle beraber yaşıyorum.zaman zaman azalıyor ama var işte.her tedaviyi denedim,çeçse bile tekrar çıkıyor.yani tedaviler geçici çare.en son bi arkadaşım bir eczacı tavsiye etti,gittim,bir iğne yaptı ve 1 hafta sonra tekrar gel dedi.tekrar gittim,bir iğne daha.birde eczacı kükürtlü sabunla yıkamamı söyledi,şuan hafifledi gibi ama tekrar çıkar bence.sedefe bildiğiniz bir ot,karışım,şlaç v.s. var mı?

öncelıkle gecmıs olsun aslında izmırlı bır doktor bır ılac buldu ama pıyasaya cıkması ıcın bır surec gerekıyor arkadas tavsıyesıyle ılac kullanmak cok tehlıkelı
bu eczacı bıle olsa kullandıgın ılacın ıcerıgını bılıyormusun bu tur ılaclar doktor kontrolunde bıle tehlıkelı oluyor sureklı kan tahlılı gerekıyor bır tarafımı ıyılestırecegım dıye ıc organlarını bozabılırsın ınan sedeften daha zordur ıc organları bozuldugunda ugrasmak tavsıyem cok azdıgında kortızonlu kerem kullan ama oda sureklı olmasın elının altında bır nemlendırıcı olsun sureklı nemlı tutarsan rahatlarsın lutfen doktorsuz ılac kullanma bır tavsıyem daha ottur köktur hıc ugrasma bu hastalıgı cıkarları ıcın kullanan ınsanlardan uzak durman

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
55.649
çok geçmiş olsun canım benim rabbim şifanı verir inşallahhh

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar