Sıra ile sayayım : Böğürtlen&Üzüm Şerbeti - Şeftali Şerbeti - Reyhan Şerbeti
Böğürtlen&Üzüm Şerbeti
Yarım kg böğürtlen
Yarım kg siyah üzüm
1 tencere su
Damak tadına göre şeker
Yapılışı
Tüm malzemeyi tencereye alıp kaynatın. Soğuduktan sonra süzüp şişelere doldurun.
Şeftali Şerbeti
Denemelik yaptım o yüzden miktarlar bu seferlik az bir sonraki yapışımda miktarı çoğaltacağım onu da altına not düşerim :findikim:
1 büyük yada 2 orta boy şeftali
2 çorba kaşığı şeker
Orta boy tencerenin yarısı kadar su
6 karanfil
Yapılışı
Şeftalileri yıkayıp kabukları ile 2-3 parçaya bölerek tencereye alın. Suyunu karanfilini ve şekerini ekledikten sonra kaynatıp rengi dönüp hoşça kokunca altını kapatarak soğumasını bekleyin. Süzüp şişelere doldurduktan sonra buzdolabında muhafaza edin
Şeftalileri parçalamayın yada süzerken ezmeyin sadece suyunu alın yeterli. Pişen şeftalileri de üzerine kaymak yada dondurma koyarak yiyebilirsiniz
Reyhan Şerbetini Ferah ablamın tarifinden yaptım :buyrun:
Diğer Ev Yapımı Şerbetlerim
Karanfilli Erik Suyu
Ev Yapımı Vişne Suyu
Son düzenleme: