incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
1/2 su bardağı şeker (125 gr)
minicik tuz
3-4 damla limon esansı
300 gr un
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı kavrulmui iri çekilmiş fındık
1 yumurta
Tepesi için; 2 adet olgun şeftali ezilip,1 yemek kaşığı şekerle
3-4 dk pişirilip soğutulur.
100 gr kuvertür(kurabiyeler piştikten sonra batırmak için)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Hazırlanışı
Yağ,şeker,tuz ve limon aroması kaşıkla krema olana dek karıştırılır.
Fındık,un ve karbonat eklenip tekrar karıştırılmaya devam edilir.
Son olarak çırpılmış yumurta eklenip karıştırılıp,elle toparlanır.
Hamurdan 2 adet rulo yapılıp buzdolabında 20 dk bekletilir.
Rulolar bir parmak genişliğinde kesilip tepsiye dizilir.
Her bir parçanın ortasına,işaret parmağı bastırılıp çukur oluşturulur.
Çukurların içlerine şeftali marmeladı konulup,175 c de ısınmış fırında yaklaşık 20-25dk pişirilir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra,eritilmiş çikolataya batırılıp telin üzerine alınır.
Çay-kahve yanında ikram edilir.
Afiyetler olsun!
ALINTI