incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler (2 kalıp için)
1 yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 damla limon esansı
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı badem tozu
1/2 paket vanilya
alabildiği kadar un
İçi için 2 adet şeftali
1 tatlı kaşığı esmer şeker
Tepesi için
2 adet yumurta akı
minicik tuz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Hazırlanışı
Tüm malzemeler yoğrulur.
Hamurdan bir parça ayırılır.
Kalıbın tabanı yağlı kağıtla kaplanır.
Tabanına hamur konulup kaşığın tersiyle yayılır.
Çatalla delinip,kenarlıkları yapılır.
Küp küp doğranmış şeftaliler konulup üzerlerine 1 tatlı kaşığı esmer şeker serpiştirilir.
Üzerine ayrılmış hamurdan serpiştirilip,ısınmış fırında 20 dk pişirilir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Tepesi için aklar çırpılır.
Pastalar 20 dk dan sonra fırından alınıp,üzerlerine çırpılmış aklar konulur.
Tekrar 15 dk pişirilir.
Ilındıktan sonra, kalıptan çıkartılıp servis edilir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
ALINTI