Seftalili Sorbe-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Sorbemizi biz dondurma makinemizde yaptik ama makine kullanilmayacaksa dondururken birkac defa karistirarak da ayni sonucu elde etmek mumkun. Gelelim tarifimize....

  • 700 gm olgun seftali
  • 1/4 bardak portakal suyu
  • 2 cay kasigi limon suyu
  • 1/2 bardak seker
  • 1/2 bardak su
  • Suslemek icin seftali ve/veya ahududu puresi, file badem, krem santi
1/2 bardak seker ve 1/2 bardak suyu ufak bir sahana koyup orta ateste karistirarak kaynama noktasina getirin. Altini kisip 5 dakika kadar hafif hafif kaynatin. Atesten alip oda sicakligina gelinceye kadar sogumaga birakin.

Surup sogurken seftalilerinizi soyup, cekirdeklerini cikarin. Dilimleyip, portakal suyu ve limon suyu ile beraber mutfak robotunuzda cekip pure haline getirin. Bu islem sonunda yaklasik 2 1/2 bardak kadar pureniz olmali.

Sogumus surubu ve seftali puresini karistirip uygun buyuklukte bir kaba alin. Uzerini ortup derin dondurucuya kaldirin. En az 3 saat dondurun. Buyuk buz kristallerinin olusmasini onlemek icin bu sure icinde bir kac defa karistirin. Sorbe dondurma makinesinde de hazirlanabiliyor. Farkli makinelerin farkli kullanim bicimleri oldugundan bu konuda sadece surup ve seftali puresi karisimini makinenizin kullanim kilavuzuna uygun sekilde dondurmanizi soyleyebilecegiz.



ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
arisim kim tutar seni yavrim:panter:

benimde ilgimi ceken bir tad kessinlikle:catalbicak:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst