incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Sorbemizi biz dondurma makinemizde yaptik ama makine kullanilmayacaksa dondururken birkac defa karistirarak da ayni sonucu elde etmek mumkun. Gelelim tarifimize....
- 700 gm olgun seftali
- 1/4 bardak portakal suyu
- 2 cay kasigi limon suyu
- 1/2 bardak seker
- 1/2 bardak su
- Suslemek icin seftali ve/veya ahududu puresi, file badem, krem santi
Surup sogurken seftalilerinizi soyup, cekirdeklerini cikarin. Dilimleyip, portakal suyu ve limon suyu ile beraber mutfak robotunuzda cekip pure haline getirin. Bu islem sonunda yaklasik 2 1/2 bardak kadar pureniz olmali.
Sogumus surubu ve seftali puresini karistirip uygun buyuklukte bir kaba alin. Uzerini ortup derin dondurucuya kaldirin. En az 3 saat dondurun. Buyuk buz kristallerinin olusmasini onlemek icin bu sure icinde bir kac defa karistirin. Sorbe dondurma makinesinde de hazirlanabiliyor. Farkli makinelerin farkli kullanim bicimleri oldugundan bu konuda sadece surup ve seftali puresi karisimini makinenizin kullanim kilavuzuna uygun sekilde dondurmanizi soyleyebilecegiz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
ALINTI