Şeftalili Turta
Malzemeler
3 su bardağı un
250 gram margarin
3 çorba kaşığı pudraşekeri
Krema için: 5 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı+2 kahve fincanı süt
1 paket vanilya
50 gram tereyağı
100 ml krema (1 paket 200 ml)
Üzeri için:
8 adet komposto şeftali
Şeftalili Turta Yapılışı
TÜM malzemeyi iyice yoğurun. Ele yapışmayacak hamur elde edin. Yağlanmış küçük tart kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Krema için un, tozşeker ve sütü mikserle iyice çırpın. Tel süzgeçten geçirip, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak, katı hamur kıvamında olana dek pişirin. Ocağı kapatıp, tereyağı ve vanilya ekleyin. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra mikserle çırparak krema ekleyin. Pişen tart kalıplarını servis tabağına ters çıkarın. İçlerini hazırladığınız krema ile doldurun. Ortasını şeftali kompostosuyla süsleyip, servis yapın.
Sofra Dergisi