Şehit annesi, Hantepe gazisini böyle karşıladı: Bana 'anne' de olur mu?

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
Fatih Davranoğlu, Hantepe'de şehit düşen Piyade Onbaşı Hakan Yutkun'un siper arkadaşıydı. Heronların görüntülerine rağmen tedbir alınmadığı için 6 askerin şehit olduğu saldırıdan yaralı kurtuldu.

sehitannesi.jpg

Hantepe saldırısında yaralanan Fatih Davranoğlu, önceki gün Bursa'daki evine hava değişimine gitti. Davranoğlu, kendisini karşılayan şehit arkadaşının annesi Gülfiye Yutkun'un elini öperken, duygusal anlar yaşandı. FOTOĞRAF: CİHAN, Adem Elitok

Tedavisinin ardından dün Bursa'daki evine dönen gazi Davranoğlu'nu karşılayanlar arasında şehit Hakan Yutkun'un annesi Gülfiye Yutkun da vardı. Gülfiye Hanım'a "Başımız sağ olsun teyzeciğim." diyen gazi Davranoğlu'na dakikalarca sarılan şehit annesi, Fatih'ten yürek parçalayan şu istekte bulundu: "Yavrum sen artık bana anne de olur mu?"

Hantepe saldırısında bacağından yaralanan Fatih Davranoğlu, arkadaşları tarafından oluşturulan araç konvoyu ile Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde karşılandı. Ardından konvoy eşliğinde Soğukkuyu Mahallesi'ndeki evine getirildi. Sokağa çıkan yakınları, komşuları ile şehit Hakan Yutkun'un annesi Gülfiye ile Zafer Yutkun, gazinin gelişini bekledi. Araçların sokağa girmesiyle birlikte şehit annesi gözyaşlarına boğuldu. Koltuk değneği ile alkışlar arasında aracından inen Davranoğlu, bütün mahalleliyi ağlattı. Ailesiyle kısa süre görüşen Hantepe gazisinİn gözü şehit arkadaşı Hakan Yutkun'un annesini aradı. Ardından şehit annesinin yanına giderek ellerinden öptü. Hantepe gazisi, şehit annesinin, "Oğlumdan selam getirdin mi?" sorusu karşısında gözyaşlarını tutamadı. Fatih'e sarılıp ağlayan şehit annesi, Fatih Davranoğlu'nun, "Başımız sağ olsun teyzeciğim." sözü üzerine "Yavrum sen artık anne de bana." karşılığını verdi.

Oğlunun askerlik arkadaşı gazi Davranoğlu'nu karşıladıktan sonra evine giden acılı anne Yutkun, "Onu görünce yavrumla kavuşmuş gibi oldum. Gazi Fatih Davranoğlu'nu evladım gibi seveceğim. Keşke benim de oğlum gazi olsaydı." dedi. Tek isteğinin, oğlunu rüyada görmek olduğunu anlatan gözü yaşlı anne, şunları kaydetti: "Oğlum rüyama hiç girmedi. Hep dua ediyorum, rüyama girsin diye. Onun eksikliğini evin her köşesinde hissediyorum. Her yer onun hatıraları ile dolu."

Türk ve Bursaspor bayrakları ile donatılan sokaktan evine giren Hantepe Gazisi Fatih Davranoğlu, içeride de ailesi ve arkadaşları ile hasret giderdi. Hantepe gazisi, şehit arkadaşlarının, devamlı rüyasına girdiğini ve o anı sürekli yaşadığını belirterek, konuşmak istemedi. Bursaspor'un altyapısında oynayan Fatih'e, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam tarafından imzalı forma gönderildiği belirtildi. Yeşil-Beyaz formalar içerisinde oturan Fatih, kendisine 'hoş geldin' diyen herkese uzun süre sarıldı.

_Dersena_

Daimi Üye
Tepki
1.750
İçim acıyor okumadım hepsini gözlerim doldu :( Rabbim sabır versin ..O görüpte haber vermeyen ş...... kendi başlarına versin ki ALLAH bilsinler evlat acısı neymiş!:alsana:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar