lady_pacino
Aktif Üye
Malzemeler:
125 gr. tereyağı veya margarin (oda ısısında)
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
3-4 su bardağı un(yada 2 bardak)
1 paket kabartma tozu
3/4 su bardağı ince kıyılmış veya makineden geçirilmiş fındık
YAPILIŞI:1. Oda ısısındaki yağı ve pudra şekerini bir hamur yoğurma kabına alıp mikserle kabarana kadar çırpın.
2.Yumurtayı ilave edip tekrar çırpıp hamura yedirin.
3.3 su bardağı unu kabartma tozu ile birlikte karışımın üstüne eleyin. Fındığı ve koyup hamuru elinizle yoğurun.
4.Çok katı olmayan bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle hamuru yoğurun.
sonra tezgahta silikon silpat üzerinde hamur açılır ve çekil verilir.ben kalpli ve kelebekli yaptım.piştikten sonra şeker hamuru ile resimdeki gibi süsledim yeşil ve sarı gıda boyası kullandım..kelebeklerdeki boncuklar frambuazlı boncuk çkolata kalplilerdekiler ise yenilebilir yeşil boncuklar.
Şeker hamurunu kurabiyelerin üzerine bal sürerek yapıştırdım.ben kayınvalidemlere sadece kalpilerden götürmüştüm.