Seker hamurlu bayram kurabiyelerim...

lady_pacino

Aktif Üye
Tepki
134
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Malzemeler:
125 gr. tereyağı veya margarin (oda ısısında)
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
3-4 su bardağı un(yada 2 bardak)
1 paket kabartma tozu
3/4 su bardağı ince kıyılmış veya makineden geçirilmiş fındık
YAPILIŞI:1. Oda ısısındaki yağı ve pudra şekerini bir hamur yoğurma kabına alıp mikserle kabarana kadar çırpın.
2.Yumurtayı ilave edip tekrar çırpıp hamura yedirin.
3.3 su bardağı unu kabartma tozu ile birlikte karışımın üstüne eleyin. Fındığı ve koyup hamuru elinizle yoğurun.
4.Çok katı olmayan bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle hamuru yoğurun.
sonra tezgahta silikon silpat üzerinde hamur açılır ve çekil verilir.ben kalpli ve kelebekli yaptım.piştikten sonra şeker hamuru ile resimdeki gibi süsledim yeşil ve sarı gıda boyası kullandım..kelebeklerdeki boncuklar frambuazlı boncuk çkolata kalplilerdekiler ise yenilebilir yeşil boncuklar.
Şeker hamurunu kurabiyelerin üzerine bal sürerek yapıştırdım.ben kayınvalidemlere sadece kalpilerden götürmüştüm.

Ekli dosyalar

• Görüntü038.jpg
    Görüntü038.jpg
    88,3 KB · Görüntüleme: 85
  • şeker hamurlu kurabiyeler (4).jpg
    şeker hamurlu kurabiyeler (4).jpg
    91,4 KB · Görüntüleme: 129
  • Görüntü034.jpg
    Görüntü034.jpg
    78,6 KB · Görüntüleme: 93
  • Görüntü037.jpg
    Görüntü037.jpg
    85 KB · Görüntüleme: 83
OP
lady_pacino

lady_pacino

Aktif Üye
Tepki
134
attachment.php

bu kurabiyelerden eşlerinize sürprizde yapabilirsiniz..ben yapmıştım kargoya verip eşiin iş yerine göndermiştim.çok şaşırmıştı.çok muıutlu olduğu söylemişti..eşleriniz mutlu etmenin ufak ama hoş bi yolu;)

Ekli dosyalar

• Görüntü000jw.jpg
    Görüntü000jw.jpg
    90,2 KB · Görüntüleme: 89
OP
lady_pacino

lady_pacino

Aktif Üye
Tepki
134
sağ ol canım..:)evet lezzeti gerçekten yerinde.kayınvalidemlere bayramda yapmıştım ilk defa bu tarz bi kurabiye yemelerine rağmen herkezin damak tadına hitab etti.herkez rahatlıkla yapabilir.yalnız üzerindeki şeker hamuru kalın değilde inca açılırsa tadı daha hoş olur.

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
Görünüşleri çok güzel ellerinize sağlık canım şeker hamurunun yapılışınında tarifini verseydiniz keşke canım ben gıda boyasıyla yapırum üzeri için olan şeker hamurunuda yumurta akı ve pudra şekeri ile yapıyorum siz nasıl yapıyorsunuz merak ettim canım-hmm

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
Görünüşleri çok güzel ellerinize sağlık canım şeker hamurunun yapılışınında tarifini verseydiniz keşke canım ben gıda boyasıyla yapırum üzeri için olan şeker hamurunuda yumurta akı ve pudra şekeri ile yapıyorum siz nasıl yapıyorsunuz merak ettim canım-hmm

Canım benim bu sorumada cevap verirsen çok sevinirim pasta yapmayı seven biri olarak:sevindirikasli::sevindirikasli:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar