Kristen Stewart
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Seker Hamurlu Dogum Günü Pastasi nasil Yapilir
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Seker Hamurlu Dogum Günü Pastasi
Pandispanyasi icin gereken Malzemeler :
6 yumurta
9 yemek kasigi sicak su
300 gr toz seker
3 paket vanilyasekeri
150 gr nisasta
225 gr un
1 paket kabartma tozu
Pasta Kremasi Ganaj Tarifi :
3 paket yani yani 600 gr krema ( schlagsahne )
6 paket bitter cikolata yani 600 gr
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Lokumdan yapilan Seker Hamuru Tarifi
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler yukardaki pasta icin bu malzemenin 2 katini kullanmalisiniz Arkadaslar )
250 gr sade lokum
250 gr pudra sekeri
50 gr nisasta
Yapilisi :
Sade lokumu kolaylik olsun diye önce bir hafiften su ile islatalim ve bir kaba alip icine 200 gr pudra sekeri eleyip iyice yoguralim.elinize yapisirsa pudra sekerini eklemeye devam edin.güzelce yogurdugumuz seker hamurumuzu nisasta yardimi ile acip istenilen sekilleri verelim.ben arta kalan seker hamurlarini folioya sarip buzluga attim.lazim oldugunda cikartip yine istedigim gibi sekil verebilecegim yani.bu seker hamurunu herkeze siddetle tavsiye ediyorummmmmm,hazirindan hem daha güzel daha elastik ,hemde daha saglikli bence.
Pastamizin Yapilisi :
Ilk önce Pastamizin kremasini yani Ganajini hazirlayip bir gün önceden buzdolabinda bekletmeliyiz.Ganaji icin kremalari yani schlagsahneleri tencereye dökelim ve isitalim ,sakin kaynatmayalim.Sonra isitilan Kremanin icine cikolatalarimizi kirip erimesi icin karistiralim.iyice karistirdigimiz kremamizi tencereden bir plastik kaba bosaltip bir gün buzdolabinda bekletelim.Bir gün bekleyen kremamizi mikser yardimi ile cirpalim taki iyice krema haline gelip krem santi gibi olana kadar.Bu kremayi yapmamizin amaci seker hamurlu pastalara göre uygun olmasidir.
Sonra Pandispanyamizi hazirlayalim.
Yumurtalar ile 9 kasik sicak suyu yaklasik iki dakika kadar cirpalim.sonra vanilya sekeri ile tozsekeri karistirip yumurtali kivama yavas yavas dökerek cirpmaya devam edelim.yine üc dakika kadar cirpalim lütfen.son olarak un,nisasta ve kabartma tozunu karistirip yine yumurtali karisimin icine üc defada döküp mikseri yavas ayara alip cirpmaya devam edelim.bu karisimi yaglanmis kalibimiza döküp 175 derecede 30-35 dakika pisirelim.Pisen kekimizi sogumasi icin üst tarafini ters cevirip yagli kagit serilmis tezgahimizin üzerine koyalim.Yukarisi biraz kabarmis oldugu icin ters ceviriyoruzki üstüde alti gibi ütü islemini görerek düzlensin.
Kekimizi bicak yardimi ile önce kenarlardan cizik atip sonradan uzun bir bicak yardimi ile o kenarlarindan güzelce keselim ve üce bölelim.Pastamizin en üst tabanini alta alip icine hazirladigimiz ganajimizdan sürelim.Sonra üzerine kekimizi yerlestirelim.ve yine kirema derken sonra en alt tababini en üstüne koyup elimizle ortasina bastirarak pastamizin düz bir sekil almasini saglayalim.En alt tabanini üstüne koyalimki düz bir görünüm elde edelim.Pastamizin etrafinada ganajimizdan sürüp güzelce düzleyelim ve bir kac saatligine dolabimiza kaldiralim.
Pastamiz iyice sogurken biz seker hamurundan güllerimizi yapalim.
Resimde görüldügü gibi önce misket seklinde toplar kopartalim ve ilk topumuzu uzunlamasina yuvarlayalim.Sonra diger toplarimizi folionun icine koyup merdane ile üzerinden gecip inceltelim.Folioya koyunca yapisma olmuyor ve düz bir sekilde inceltebiliyorum.incelttigimiz hamurumuzu uzun olarak yuvarladigimiz hamurumuzun kenarindan saralim ve kenarlarini disa dogru cevirelim.diger toplarimizida ayni yapip yandan yandan sarmaya devam edelim.gül seklini alinca altindaki fazlalik hamuru cevire cevire donderip kopartalim ve altini elimizle düzleyip yagli kagidin üzerine yerlestirelim ve kurutalim.Yapraklari ben kaliplarla yaptim.kücük cicekleride kaliplarla yaptim.ama sizler elinizle cicek sekli verebilirsiniz.
Beyaz seker hamurunu tezgaha nisasta serpistirip incecik olmak sarti ile güzelce merdane ile acalim.Sonra hamurumuzu oklavaya sarip pastamizin üzerine yerlestirelim.Yapmis oldugumuz gülleride resimdeki gibi yerlestirip pastamizi yine buzdolabina kaldiralim.
Afiyet Olsun
Alıntıdır.:findikim:
Ekli dosyalar
-
1.jpg45,6 KB · Görüntüleme: 73
-
2.jpg52,6 KB · Görüntüleme: 94
-
3.jpg81,8 KB · Görüntüleme: 90
-
4.jpg53,4 KB · Görüntüleme: 82
-
5.jpg55,2 KB · Görüntüleme: 89
-
6.jpg60,8 KB · Görüntüleme: 83
-
7.jpg53,4 KB · Görüntüleme: 65
-
8.jpg61,5 KB · Görüntüleme: 82
-
9.jpg51,2 KB · Görüntüleme: 73
-
10.jpg68,3 KB · Görüntüleme: 69
-
11.jpg58,9 KB · Görüntüleme: 62
-
12.jpg81,4 KB · Görüntüleme: 65
-
13.jpg56,4 KB · Görüntüleme: 75
-
14.jpg68,6 KB · Görüntüleme: 68