D
d.melek
Misafir
Azerbaycanda her yilin mart ayinin 20-sinde Nevruz bayrami denilen bayram gecirilir,bir kac gun onceden de bu bayrama hazirliklar edilir,bazi tatlilar pisirilir.Nevruzda pisirilen tatlilar sekerbura,qoqal ve baklavadir.Simdi sizlerle sekerburanin tarifini paylasicam.Bu tatliyi beyeniceginize eminim,deneyin bakin....Biz azeriler bayiliyoruz bu tatliya......-hmm
Sekerbura
Malzemeler:
1 kq un
150 qr oda sicakliginda yumsalmis marqarin
2 yumurta
200 qr. yogurt(suyu suzulmus)
tuz
maya (aldiginiz posetin uzerinde yazili olucaktir,bir kilo una ne kadarini dokmeniz lazim diye)
1/2 tatli kasigi sarikok.
Ici icin:
500 qr kavrulmus ve toz haline getirilmis findik
500 qr seker
Hazirlanisi:
Tum malzemelerden berk hamur yoguruyoruz.Acimaya burakiyoruz.Acidikdan sonra kucuk kundeler kopararak oklova yardimiyla yayiyoruz,tahminen 3mm.kalinliginda.Kalin olmamasina dikkat edin.Yayarken mumkun oldugunca az un kullanin.Daha sonra yaydiginiz hamurdan kucuk daireler kesiyoruz,aynen benim yapdigim gibi:
Daha sonra kesdiginiz dairlere ic malzemeden bolca koyup agzini parmaklarimizin yardimiyla yapistiriyoruz:
Kenarlarini bitistirdikten sonra bu sekilde sus olsun diye bas ve isaret parmak yardimiyla bukuyoruz kenarlarini:
Daha sonra nakkas(siz taraflarda satiliyormu bilmiyorum)yardimiyla uzerini resimde benim yapdigim sekilde susluyoruz:
Bu sekilde tum yuzerini sonunadek susluyoruz.Susu boyle yapamazsaniz baska sekildede,mesela harf seklinde ve s. seklinde de yapa bilirsiniz.
Susledigimizsekerburalari ilik liste diziyoruz birbasa.List dolduktan sonra 10 dakika bekletiyoruz kenarda,sekerburalar biraz sisip kendilerine gelsin diye,sonra firinda pisiriyoruz.Dikkat!Firinda pisirirken sekerburalarin yuzeri hicbirsekilde kizarmamali,yalnizca altlarina bakin,altlari biraz kizarmissa,demek sekerburalar hazir demektir.Cikartin,sogusun.Daha sonra afiyetle cay ile ice bilirsiniz.
Sekerbura
Malzemeler:
1 kq un
150 qr oda sicakliginda yumsalmis marqarin
2 yumurta
200 qr. yogurt(suyu suzulmus)
tuz
maya (aldiginiz posetin uzerinde yazili olucaktir,bir kilo una ne kadarini dokmeniz lazim diye)
1/2 tatli kasigi sarikok.
Ici icin:
500 qr kavrulmus ve toz haline getirilmis findik
500 qr seker
Hazirlanisi:
Tum malzemelerden berk hamur yoguruyoruz.Acimaya burakiyoruz.Acidikdan sonra kucuk kundeler kopararak oklova yardimiyla yayiyoruz,tahminen 3mm.kalinliginda.Kalin olmamasina dikkat edin.Yayarken mumkun oldugunca az un kullanin.Daha sonra yaydiginiz hamurdan kucuk daireler kesiyoruz,aynen benim yapdigim gibi:
Daha sonra kesdiginiz dairlere ic malzemeden bolca koyup agzini parmaklarimizin yardimiyla yapistiriyoruz:
Kenarlarini bitistirdikten sonra bu sekilde sus olsun diye bas ve isaret parmak yardimiyla bukuyoruz kenarlarini:
Daha sonra nakkas(siz taraflarda satiliyormu bilmiyorum)yardimiyla uzerini resimde benim yapdigim sekilde susluyoruz:
Bu sekilde tum yuzerini sonunadek susluyoruz.Susu boyle yapamazsaniz baska sekildede,mesela harf seklinde ve s. seklinde de yapa bilirsiniz.
Susledigimizsekerburalari ilik liste diziyoruz birbasa.List dolduktan sonra 10 dakika bekletiyoruz kenarda,sekerburalar biraz sisip kendilerine gelsin diye,sonra firinda pisiriyoruz.Dikkat!Firinda pisirirken sekerburalarin yuzeri hicbirsekilde kizarmamali,yalnizca altlarina bakin,altlari biraz kizarmissa,demek sekerburalar hazir demektir.Cikartin,sogusun.Daha sonra afiyetle cay ile ice bilirsiniz.