Sekerbura tatlisi.......

D

d.melek

Misafir
Azerbaycanda her yilin mart ayinin 20-sinde Nevruz bayrami denilen bayram gecirilir,bir kac gun onceden de bu bayrama hazirliklar edilir,bazi tatlilar pisirilir.Nevruzda pisirilen tatlilar sekerbura,qoqal ve baklavadir.Simdi sizlerle sekerburanin tarifini paylasicam.Bu tatliyi beyeniceginize eminim,deneyin bakin....Biz azeriler bayiliyoruz bu tatliya......-hmm

Sekerbura

Malzemeler:

1 kq un
150 qr oda sicakliginda yumsalmis marqarin
2 yumurta
200 qr. yogurt(suyu suzulmus)
tuz
maya (aldiginiz posetin uzerinde yazili olucaktir,bir kilo una ne kadarini dokmeniz lazim diye)
1/2 tatli kasigi sarikok.

Ici icin:
500 qr kavrulmus ve toz haline getirilmis findik
500 qr seker



Hazirlanisi:

Tum malzemelerden berk hamur yoguruyoruz.Acimaya burakiyoruz.Acidikdan sonra kucuk kundeler kopararak oklova yardimiyla yayiyoruz,tahminen 3mm.kalinliginda.Kalin olmamasina dikkat edin.Yayarken mumkun oldugunca az un kullanin.Daha sonra yaydiginiz hamurdan kucuk daireler kesiyoruz,aynen benim yapdigim gibi:

yayilmisxamirgif6.gif


Daha sonra kesdiginiz dairlere ic malzemeden bolca koyup agzini parmaklarimizin yardimiyla yapistiriyoruz:

icpaintgiffotosop.gif


sakil3gif3.gif


Kenarlarini bitistirdikten sonra bu sekilde sus olsun diye bas ve isaret parmak yardimiyla bukuyoruz kenarlarini:

sakil4gif4.gif


Daha sonra nakkas(siz taraflarda satiliyormu bilmiyorum)yardimiyla uzerini resimde benim yapdigim sekilde susluyoruz:

sakil5gif5.gif


Bu sekilde tum yuzerini sonunadek susluyoruz.Susu boyle yapamazsaniz baska sekildede,mesela harf seklinde ve s. seklinde de yapa bilirsiniz.
Susledigimizsekerburalari ilik liste diziyoruz birbasa.List dolduktan sonra 10 dakika bekletiyoruz kenarda,sekerburalar biraz sisip kendilerine gelsin diye,sonra firinda pisiriyoruz.Dikkat!Firinda pisirirken sekerburalarin yuzeri hicbirsekilde kizarmamali,yalnizca altlarina bakin,altlari biraz kizarmissa,demek sekerburalar hazir demektir.Cikartin,sogusun.Daha sonra afiyetle cay ile ice bilirsiniz.

hazirli.jpg
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.486
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Ellerine sağlık canım. Çok hoş gözüküyor. Canım çekti-hmm
 
OP
D

d.melek

Misafir
Nevruzun diger tatlilarini ,yani baklava ve qoqalin yaparken cekmek aklima gelmemisdi,gelen yil Nevruzda yaparken,bir-bir resimlerim,tarfileriyle birlikde onlarida eklerim.-hmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst