incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler:
125 gr. tereyağ
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 vanilya
Aldığı kadar Sinangil Un
Mantosu İçin:
1 yumurta akı
Tozşeker
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Süsleme İçin:
Krem şanti, reçel, nutella
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Yapılışı:
Oda ısındaki tereyağ ile şeker karıştırılıp sırası ile tüm malzemeler eklenir ve azar azar un ilavesi ile yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir..
Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlak form verilir ortalarına parmağınızla çukur açılır, önce yumurta akına sonra tozşekere bulanır.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralanan kurabiyelere 170 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir..
Fırından çıkıp soğuyunca üzeriler şanti sıkılıp reçel damlatılarak veya nutella ile süslenip servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun..
ALINTI