Sekerlenmis Gül Yapraklari-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


malzeme;


  • bir kaseden fazla taze gül yapraklari
  • 100 g seker (serbet icin )
  • bir kase toz seker, pudra sekeri ya da kahverengi seker
yapilisi:




  • Bahceden kopardiginiz taze gül yapraklarini bol suyla yikayin, süzün.
  • 100 g sekeri 250 ml suyla birlikte kaynamaya getirip ocaktan alin. Sogutun.
  • Gül yapraklarini serbete batirin. Toz sekere bulayin , kurumaya birakin. Ben kahverengi seker kullandim, kurumalari icin bir gece bekledim.
  • Pudra sekerine buladiklarimin görünümleri de hos oldu.
  • Cicekcilerde satilan gül ve diger yaprakli , kokulu cicekleri mutfaginizda asla kullanmayin. Ilaclanmis oluyorlar. Bahce ciceklerini kullanmanin bir sakincasi yok.
  • Gülleri toplamanin en uygun zamani sabahin erken saatlerinde üzerlerindeki ciy damlalarinin kurudugu zamandir. Aromalarini yogun olarak verirler.
ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
evet yenilebiliyo kardelen ablam
kurutulmus meyva hesabi
tadini bilmem ama ilgimi cok cekti
sansimada annemin bahcesinde bu yil gül yok yoksa denerdim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst