incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
malzeme;
- bir kaseden fazla taze gül yapraklari
- 100 g seker (serbet icin )
- bir kase toz seker, pudra sekeri ya da kahverengi seker
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
- Bahceden kopardiginiz taze gül yapraklarini bol suyla yikayin, süzün.
- 100 g sekeri 250 ml suyla birlikte kaynamaya getirip ocaktan alin. Sogutun.
- Gül yapraklarini serbete batirin. Toz sekere bulayin , kurumaya birakin. Ben kahverengi seker kullandim, kurumalari icin bir gece bekledim.
- Pudra sekerine buladiklarimin görünümleri de hos oldu.
- Cicekcilerde satilan gül ve diger yaprakli , kokulu cicekleri mutfaginizda asla kullanmayin. Ilaclanmis oluyorlar. Bahce ciceklerini kullanmanin bir sakincasi yok.
- Gülleri toplamanin en uygun zamani sabahin erken saatlerinde üzerlerindeki ciy damlalarinin kurudugu zamandir. Aromalarini yogun olarak verirler.