Hanımefendi.com
Daimi Üye
![sekerpare_3.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.denizesintisi.com%2Fimages%2Fstories%2F2007%2Fyemek%2Fsekerpare_3.jpg&hash=e54f6f30f0d0508836765d3cbd944b73)
ŞEKERPARE MALZEMELER
4 BARDAK UN
3 YUMURTA
1 PAKET KATI YAĞ
1,5 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
5 KAŞIK İRMİK
KABARTMA TOZU ,VANİLYA
YETERİ KADAR FINDIK,FISTIK
ŞEKERPARE ŞERBETİ İÇİN
5 BARDAK ŞEKER
4 BARDAK SU
YARIM LİMON
ŞEKERPARE YAPILIŞI
İRMİK, YAĞ, ŞEKER, YUMURTALAR UNLA KARIŞTIRILIRAK 15 DK DİNLENDİRİLİR (Yumurtanın bir tanesinin sarısı sonra şekerparelerimizin üzerine sürmek için ayrılır)
CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALINIR, YUVARLANIP TEPSİYE DİZİLİR
ÜSTÜNE YUMURTA SARISI SÜRÜLEREK ORTASINA FINDIK (VEYA FISTIK) KOYABİLİRSİNİZ
200 DERECEDE FIRINDA PİŞİRİLİR
DAHA ÖNCE HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ ŞURUP, SICAK HAMURUN ÜZERİNE SOĞUK OLARAK DÖKÜLÜR.
Afiyet olsun