Selanik Gevreği

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
C0B8BE28384B329769E75617F1BA7.jpg

Selanik Gevreği

4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı Antep fıstığı
1,5 su bardağı kuru incir, kayısı, üzüm karışımı
1 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu

Hazırlanışı,
Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp mikserle çırpın.
Sıvıyağ ilave edip çırpmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu ekleyip kaşıkla birkaç kez karıştırın.
Kuru meyveleri ilave edip karıştırmaya devam edin.
Büyük bir fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Tepsiyi fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
Orta büyüklükte dilimleyin.
Dilimlediğiniz Selanik gevreklerini başka bir fırın tepsisine dizin.
170 derecede 15 dakika pişirin.
Fırın kapatıp gevrekler kuruyana kadar sıcak fırında bekletin.
Selanik gevreklerini tepsiden alıp servis tabağına dizin.
Sıcak ya da soğuk servis yapın.

Alıntıdır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst