Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Milli atlet Elvan Abeylegesse’nin içinde bulunduğu taksi,Palandöken Yaylası’nda sele kapıldı. 1 saat sel sularında mahsur kalan Abeylegesse, bir kepçenin yardımıyla kurtarıldı
Türk atletizminin gururu Elvan Abeylegesse, Erzurum’da ölümden döndü. 2008 yılındaki Pekin Olimpiyatları’nda tarihe geçen ‘çifte gümüş madalyalı’ olimpiyat zaferinin ardından Berlin’de yapılan Dünya Şampiyonası’nda talihsiz bir sakatlık geçiren Elvan Abeylegesse, yaklaşık 2 aydan beri deniz seyivesinden 2 bin metre yükseklikteki Palandöken yaylası’nda kamp yapıyordu.
26 Temmuz- 1 Ağustos’da Barselano’daki Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 5 ve 10 bin metrelerde koşacak olan Elvan Abeylegesse, havalimanına gitmek için taksi çağırttı. Elvan, dün 13.00 sıralarında Palandöken’de kaldığı Palan Otel’den havalimanına gitmek üzere Fikri Güven yönetimindeki taksiye bindi. Ancak Elvan’ın içinde bulunduğu taksi bir süre ilerledikten sonra, etkili yağışın ardından Palandöken Dağı’ndan gelen sel sularının ortasında kaldı. Taksi yarıya kadar suyun altında kalırken, büyük korku yaşayan Elvan, çevredeki işçiler tarafından kepçe ile yaklaşık 1 saat sonra kurtarıldı.
Elvan: Çok korktum
Olayın şokunu üzerinden atamayan Elvan’ı otelde ziyaret eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Daha sonra Fatih Çintımar, Elvan’ı alarak yine Palan Otel’e götürdü. Bir anda selin içinde kaldıklarını anlatan Elvan, “İstanbul’a gitmek için otele taksi çağırdım. İstanbul’dan yarın Avrupa Atletizm Şampiyonası için Barsenola’ya uçacaktım. Yağmur vardı ama şiddetli değildi. Otelden ayrıldıktan kısa bir süre sonra Palandöken’den gelen selin ortasında kaldık. Çok korktum. Taksi şoförü beni kurtardı. Sonra bir kepçe geldi, ona binerek kurtuldum” dedi.
“Taksi taşların üstüne çıktı”
Elvan’ı taksi ile havalimanına götürürken ölümden döndüklerini belirten taksi sürücüsü Fikri Güven, “Otelden taksi istediler. Şehirden Palandöken’e çıkarken hiçbir şey yoktu. Milli atletimizi aldım, aşağı inerken orada mahsur kaldık. Taksi taşların üstüne çıktı. Selin içinde kaldık. Ölümden döndük. Halimi görmüyor musunuz? İşçilerin elbisesini giydim. Telefonum her şeyimi su götürdü” diye konuştu.