Selver Paşa tatlısı
2 su bardağı süt
200 gr ekmek içi
3 yumurta
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı file antepfıstığı
Şerbet için:
1.5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Ekmek içini bir tencereye alıp sütü ekleyin. Ekmek sütü çekinceye kadar bekletin. Yumurta, şeker ve yağı ekmek içine ilave edip karıştırın.
Karışımı yağlanmış tepsiye yayın ve orta ısılı fırında üstü pembeleşinceye kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Şayet kabarırsa bir bıçakla kabaran yerleri delin.
Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip karıştırın ve 15 dakika kaynatın.
Tepsiyi fırından çıkarıp sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Baklava dilimi şeklinde kesip tabaklara alın ve file fıstıkla süsleyin servis yapın.
Alıntı...