Senaryoları Twitter'dan takip ediyoruz

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
Senaryoları Twitter'dan takip ediyoruz

Birol Güven'den senaryo yazma tüyoları

549298_detay.jpg

Sabah Gazetesi'ne röportaj veren Birol Güven senaryo yazarken nelere dikkat ettiğini açıkladı.

Sosyal medyanın filtre görevinden yararlanan başarılı senarist, 'Twitter'a düşen haber sosyal açıdan ilgi çekmeyi başarmıştır' diye düşünerek Çocuklar Duymasın'ın ana hatlarını şekillendiriyor. Televizyonun ülkeyi geliştirmesi gerektiğine inanan Güven, dizide Pakistan'a yardım bölümü hazırlayarak bunu başardıklarını açıkladı. Fakat senaryo yazarken asıl kaynağın kendi hayatı olduğunu söyleyen Birol Güven bu duruma örnek olarak şunları söyledi: "Banyoda tıraş köpüğüm, kremim ve tıraş bıçağım var! Toplam üç parça eşya! Eşiminse çok şeyi var. Hiçbir zaman o üç eşyamı bulamıyorum, hep yeri değişiyor. Bunu bire bir 'Haluk'un üzerinden yazdım. Mesela bir gün çekmeceyi açtım, en üstte nevresimler var, en altta çoraplar. Çorap her gün değişir, ama nevresim o kadar sık değişmez. Ben niye her gün eğiliyorum? "

Güven, kendi evinde yaşadığı bu tip olayları yazarak hayatını sevenleriyle paylaşıyor.

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Üye değilim kızlar; ama google'a sanatçının ismi ve twitter yazdıkdan sonra sayfaları geliyor. Olmayı düşünüyorum; ama sırf ne zaman nerede sahne alacaklarını bilmek için:D

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
aa üye olmadan da o şekilde bakıldığını bilmiyordum bak sağol

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar