'Seni Vatana Helal Etmiyorum'

Tepki
8.216
fft2mm657219.jpg

Önceki gün Van’ın Saray İlçesi’ne bağlı Keçikayası ile Örenburç köyleri arasında devriye görevi yaparken PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen ve bir ay sonra da tayininin çıktığı Adapazarı’na gideceği öğrenilen Astsubay Başçavuş Erkan Durukan’ın cenazesi, dün akşam saatlerinde askeri uçakla İzmir’e gönderildi.

2 çocuk babası şehit Erkan Durukan’ın cenazesi bugün sabah saatlerinde Hatay Askeri Hastane Morgu’ndan alınıp Karşıyaka İlçesi’nde oturan kayınpederi Turgut Düz’ün evinin önünden son kez geçirildi.

Askeri cenaze aracına konulan Türk bayrağına sarılı tabutun, evin önüne getirildiği sırada gözyaşları sel oldu. Oğulları Doğukan ve Korcan’la tabuta sarılan anaokulu öğretmeni şehit eşi Emine Durukan, ayakta durmakta güçlük çekti. Emine Durukan ve iki oğlu tabuta sarıldı, öptü, kokladı.

"NASIL ÖLDÜRDÜLER SENİ?"

Güçlükle teselli edilen Emine Durukan, "Seni vatana helal etmiyorum. Allah’a emanet ediyorum. Güle güle git. Ciğerim, aşkım benim. Nasıl öldürdüler seni?" dedi.

Daha sonra askeri törenin yapılacağı camiye ambulansla götürülmesi teklif edilen Emine Durukan, bu teklifi kabul etmedi, kendi arabasıyla gideceğini söyledi.

Dua okunmasının ardından cenazenin bulunduğu askeri araç hareket ederken çevrede oturanlar balkonlardan ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı attı.

Şehidin cenazesi, daha sonra askeri törenin yapılacağı Bostanlı Beşikçioğlu Camii’ne getirildi. Şehidin eşi ve yakınları burada da tabuta sarılıp ağlarken, törende bulunanlar gözyaşlarını tutamadı. Konya Ereğlili olan şehit Durukan’ın, eşinin isteği doğrultusunda İzmir’de defnedileceği öğrenildi.

SILA

Daimi Üye
Tepki
3.185
allah sabır versin ailesine tüm askerleride korusun rabbim:sim3::sim3::sim3:

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.710
bende çok üzüldüm okudum şuan ağladım haberlerdede dinleyemedim ağlamaktan rabbim kötülere izin vermesin zarar veremesinler artık askerlerimize doğru söylemiş ben olsamda vatan sağolsun diyemem yaa can yaa can senin canından bi parça gidiyor rabbim kimseye vermesin artık kan akmasın başka sözüm yok

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar