Sepe Natural Mega Slim (L-Karnitin - Chitosan - Spirulina)
Sepe Natural Mega Slim (L-Karnitin - Chitosan - Spirulina)
Chitosan, L-Karnitin (L-carnitine) ve Spirulina isimli takviyelerin karışımıyla üretilmiştir. Mega Slim içerdiği bu 3 bileşen sayesinde kilo kaybına her yönden yardımcı olmaktadır.
Chitosan; kabuklu deniz hayvanlarının (yengeç,vb) kabuklarından elde edilen doğal bir liftir. Bu lifi ayrıcalıklı kılan kendi ağırlığının 12 kat fazlası kadar yağ bağlama kapasitesine sahip olmasıdır. Benzer özellikli liflerle karşılaştırıldığında vücuttan 5-10 kat fazla yağ atılımına destek olduğu görülmüştür. Chitosan, çok az bir kısmı kana karışan, temel olarak diyet lifi görevi gören bir maddedir. Yağ moleküllerini yakalayarak sindirim sistemi dışına atabilme özelliğinden dolayı dünya genelinde yaygın olarak kullanılan zayıflamaya yardımcı bir besin desteğidir.
Diyetle aldığımız yağları kan dolaşımına geçmeden,basen,bel gibi bölgelerde birikmeden bağlanmasına destek olur ve vücuttan atılımına yardımcı olur.Ayrıca Chitosan şişerek doygunluk hissi yaratır,yeme isteğinizi baskılayabilir.
Chitosan sadece zayıflamanıza yardımcı olmakla kalmaz,aşırı yağın getirdiği kardiyovasküler hasarların azalmasına yardımcı olur. Kan kolesterol ve trigliserit seviyeleinin düşmesine yardımcıdır. (1,2,3,4,5)
Ayrıca safra asitlerini de bağlayabildiğinden iyi kolesterol(HDL)ün kötü kolesterole(LDL) oranının artmasına yardımcı olur. Çünkü vücut safra asidi yapmak için LDL'yi kullanır,safra asidinin miktarı azaldıkça vücutta LDL'yi kullanır ve LDL miktarı dolaylı yoldan azalmış olur.Ayrıca diğer liflerin bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayını ve bağırsağın hareketlerini artırması gibi yararlı etkileri Chitosan için de geçerlidir.Kilo kontrolü iyi görünmenin ötesinde sağlığımız için çok önemlidir. (5,6,7)
L-Karnitin; vücutta enerji ****bolizması için zorunlu olan bir maddedir.Yeterli L-Karnitin olmadan yağ asitleri enerji ****bolizmasının beyni olan mitokondriye ulaşamazlar. L-Karnitin bu yağ asitlerinin mitokondriye ulaşımını sağlayarak enerji ****bolizmasını düzenlemeye ve yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı olur. (8)
L-Karnitin eksikliğine bağlı olarak yağ asitleri düzenli yakılamaz, yakılmayan yağlar vücutta depolanır. Özellikle kalp ve karaciğerde (alkole bağlı karaciğer yağlanması) birikmeye eğilimlidirler. L-Karnitin eksikliği, kas zayıflığı, yağ asidi anormalliği ve glikoz kontrolünde problemlere neden olabilmektedir. Diyetlerde süt ve süt ürünlerinin kısıtlanması veya alımının azalması, diyaliz hastalarında L-Karnitin miktarını azaltmaktadır. (8,9)
Spirulina; % 65 oranıyla herhangi bir doğal besin maddesinden çok daha fazla protein içerir. Doğadaki en zengin biyolojik değerde bitkisel proteine sahip besindir. En yakın takipçisi % 35 protein oranıyla soya fasulyesinin yaklaşık 2 katı protein içerir. Spirulinayı soya fasulyesinden sonra %30 oranıyla süt tozu, % 15-25 oranıyla kırmızı et ya da balık eti, % 12 oranıyla yumurta ve % 3.2 oranıyla da süt takip eder. Proteinler, aminoasitlerden oluşur. (10,11)
Esansiyel aminoasitler, insan organizması tarafından üretilmediği için dışarıdan alınmalıdır. Vücudun non-esansiyel aminoasitlere de ihtiyacı vardır. Ancak, vücut bunları sentezleyebilir. Bir protein, tüm esansiyel aminoasitleri içeriyorsa tam bir protein olarak kabul edilir.. Spirulina, tüm esansiyel aminoasitleri içerdiği için tam bir proteindir. Günlük alınan 36 gram spirulina, erişkin bir insanın tüm esansiyel aminoasit ihtiyacını karşıladığı düşünülür.
Spirulinanın hücre duvarı mukopolisakkaritlerden oluşur, yapısında selüloz yoktur. Bu yapısal özellik, spirulinayı kolay sindirilebilir ve hazmedilebilir yapar. Bu özellik intestinal malabsorbsiyon (emilim bozukluğu) şikayeti olan insanlar ve yaşlılar için önemlidir.
Spirulina, konsantre havuçtan yaklaşık 10 kat fazla beta karoten içerir.10 gram spirulina, günlük ihtiyacın yaklaşık 4 katı kadar (23000 IU- 14 mg) beta karoten içerir. Yüksek dozlarda vitamin A toksik olabilir. Ancak, spirulina ve bazı bitkilerde de bulunan beta karoten güvenlidir. Çünkü, insan vücudu sadece ihtiyaç duyduğu anda beta-karoteni A vitaminine çevirir.
A vitamini, özellikle mukozalar ve görme için gerekli olan pigmentler için önemlidir. Beta-karotenin serum kolesterol düzeyini düşürücü ve kanser riskini azaltıcı bir takım etkileri vardır.
Son 20 yılda, kanser çalışmaları yapan bazı otoriteler, beta-karotenin başta akciğer, göğüs, mide, kalın bağırsak, meme ve rahim ağzı olmak üzere birçok kanser tipini önleme de etkili olduğunu ve bu kanserlere yakalanma riskini azalttığını bildirmişlerdir. Beta-karoten dışında, spirulina zengin antioksidan özellikte en az 10 çeşit karotenoid içerir. Bu karotenler ve ksantofiller vücudun değişik alanlarında fonksiyon gösterir ve diğer esansiyel vitaminler ve minerallerle birlikte etki ederler.
Spirulina, doğadaki en zengin bitkisel B 12 vitamin kaynağıdır. 10 gr. Spirulina, 20 mg B 12 vitamini içerir. En yakın takipçisi dana ciğerine göre 2-6 kat fazla B12 vitamini içerir. B12 vitamini, kırmızı kan hücrelerinin yapımında ve sinir sistemi fonksiyonları için gereklidir. Ayrıca enerji anlamına da gelir. Eksikliğinde sinir dejenerasyonu ve pernizisyon anemi görülebilir. Öte yandan, 5 gr. Spirulina, fazlasıyla tiamin, nisain ve riboflavin içerir. B6, niasin, biotin, pantotenik asit, folik asit, inositol daha düşük oranlarda bulunur.
Spirulina, sütten kat kat fazla kalsiyum içerir. Kalsiyum, kemikler ve nöral iletim için gereklidir. Eksikliği özellikle yaşlı kadınlarda osteoporoza (kemik erimesi) yol açabilir. Spirulina da yüksek oranda magnezyum da bulunmaktadır. Magnezyumun, vücudumuzda kalsiyum emilimini kolaylaştırmak, kan basıncını düzenlemek gibi etkileri vardır. Spirulina oldukça düşük oranlarda sodyum ve iyot içerir. Bu nedenle tuzsuz diyet uygulayanlar için idealdir.
Öte yandan, insan vücudu, enzim sistemlerinin fonksiyonu ve diğer fizyolojik olaylar için esansiyel eser minerallere ihtiyaç duyarlar. Günümüz diyetinde bu eser minerallerin eksikliği oldukça yaygın olarak görülür. 10 gr. Spirulina, günlük manganez ihtiyacının % 25′ini, krom ihtiyacının % 21′ini, selenyum ihtiyacının da %14′ünü karşılar.
Spirulina kuru ağırlığının yaklaşık %1’ini oluşturan Gamma Linoleik Asit (GLA) bakımından zengin bir doğal kaynaktır. En yakın takipçisi buğday filizinden 3 kat daha fazla GLA içerir. GLA, prostaglandin sentezi ve ****bolizmasında gerekli olup PGE1, kan basıncının ayarlanması, kolesterol sentezi, yangi ve hücre üremesinin de içinde bulunduğu vücut içindeki pek çok esansiyel görevlerde yer alır. GLA, yağ birikintilerinin çözülmesini sağlar. Böylece kalp rahatsızlıklarının önlenmesinde rol oynar ve kötü kolesterolü düşürür. Ayrıca kadınların regl dönemlerindeki stresi azaltıcı özelliği vardır.
İnsanların, günlük beslenmeyle alınan yağ asitlerine ihtiyaçları vardır. Esansiyel yağ asitlerinin, kolesterol düzeylerinin ayarlanması ve prostoglandinlerin sentezlenmesi gibi görevleri vardır.. Spirulina, % 4-7 oranında yağ içerir. 10 gram spirulina, başta linoleik ve gamalinoleik asit olmak üzere 225 mg esansiyel yağ asiti içerir.
Kullanımına Ait Genel Uyarı : Hamile kadınların ve 12 yaş altındaki çocukların bu ürünü bir hekim gözetimi altında kullanmaları önerilir.
Kullanım Önerisi : Günde 2 defa 1 kapsül yemek öncesi alınması ve spor yapılması veya sağlık uzmanınızın öngördüğü şekilde kullanılması tavsiye edilir.
Muhafaza Koşulları : Çocukların ulaşamayacağı, serin ve kuru yerde ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz. Direk güneş ışınlarından koruyunuz.
Sepe Natural Mega Slim (L-Karnitin - Chitosan - Spirulina)
Chitosan, L-Karnitin (L-carnitine) ve Spirulina isimli takviyelerin karışımıyla üretilmiştir. Mega Slim içerdiği bu 3 bileşen sayesinde kilo kaybına her yönden yardımcı olmaktadır.
Chitosan; kabuklu deniz hayvanlarının (yengeç,vb) kabuklarından elde edilen doğal bir liftir. Bu lifi ayrıcalıklı kılan kendi ağırlığının 12 kat fazlası kadar yağ bağlama kapasitesine sahip olmasıdır. Benzer özellikli liflerle karşılaştırıldığında vücuttan 5-10 kat fazla yağ atılımına destek olduğu görülmüştür. Chitosan, çok az bir kısmı kana karışan, temel olarak diyet lifi görevi gören bir maddedir. Yağ moleküllerini yakalayarak sindirim sistemi dışına atabilme özelliğinden dolayı dünya genelinde yaygın olarak kullanılan zayıflamaya yardımcı bir besin desteğidir.
Diyetle aldığımız yağları kan dolaşımına geçmeden,basen,bel gibi bölgelerde birikmeden bağlanmasına destek olur ve vücuttan atılımına yardımcı olur.Ayrıca Chitosan şişerek doygunluk hissi yaratır,yeme isteğinizi baskılayabilir.
Chitosan sadece zayıflamanıza yardımcı olmakla kalmaz,aşırı yağın getirdiği kardiyovasküler hasarların azalmasına yardımcı olur. Kan kolesterol ve trigliserit seviyeleinin düşmesine yardımcıdır. (1,2,3,4,5)
Ayrıca safra asitlerini de bağlayabildiğinden iyi kolesterol(HDL)ün kötü kolesterole(LDL) oranının artmasına yardımcı olur. Çünkü vücut safra asidi yapmak için LDL'yi kullanır,safra asidinin miktarı azaldıkça vücutta LDL'yi kullanır ve LDL miktarı dolaylı yoldan azalmış olur.Ayrıca diğer liflerin bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayını ve bağırsağın hareketlerini artırması gibi yararlı etkileri Chitosan için de geçerlidir.Kilo kontrolü iyi görünmenin ötesinde sağlığımız için çok önemlidir. (5,6,7)
L-Karnitin; vücutta enerji ****bolizması için zorunlu olan bir maddedir.Yeterli L-Karnitin olmadan yağ asitleri enerji ****bolizmasının beyni olan mitokondriye ulaşamazlar. L-Karnitin bu yağ asitlerinin mitokondriye ulaşımını sağlayarak enerji ****bolizmasını düzenlemeye ve yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı olur. (8)
L-Karnitin eksikliğine bağlı olarak yağ asitleri düzenli yakılamaz, yakılmayan yağlar vücutta depolanır. Özellikle kalp ve karaciğerde (alkole bağlı karaciğer yağlanması) birikmeye eğilimlidirler. L-Karnitin eksikliği, kas zayıflığı, yağ asidi anormalliği ve glikoz kontrolünde problemlere neden olabilmektedir. Diyetlerde süt ve süt ürünlerinin kısıtlanması veya alımının azalması, diyaliz hastalarında L-Karnitin miktarını azaltmaktadır. (8,9)
Spirulina; % 65 oranıyla herhangi bir doğal besin maddesinden çok daha fazla protein içerir. Doğadaki en zengin biyolojik değerde bitkisel proteine sahip besindir. En yakın takipçisi % 35 protein oranıyla soya fasulyesinin yaklaşık 2 katı protein içerir. Spirulinayı soya fasulyesinden sonra %30 oranıyla süt tozu, % 15-25 oranıyla kırmızı et ya da balık eti, % 12 oranıyla yumurta ve % 3.2 oranıyla da süt takip eder. Proteinler, aminoasitlerden oluşur. (10,11)
Esansiyel aminoasitler, insan organizması tarafından üretilmediği için dışarıdan alınmalıdır. Vücudun non-esansiyel aminoasitlere de ihtiyacı vardır. Ancak, vücut bunları sentezleyebilir. Bir protein, tüm esansiyel aminoasitleri içeriyorsa tam bir protein olarak kabul edilir.. Spirulina, tüm esansiyel aminoasitleri içerdiği için tam bir proteindir. Günlük alınan 36 gram spirulina, erişkin bir insanın tüm esansiyel aminoasit ihtiyacını karşıladığı düşünülür.
Spirulinanın hücre duvarı mukopolisakkaritlerden oluşur, yapısında selüloz yoktur. Bu yapısal özellik, spirulinayı kolay sindirilebilir ve hazmedilebilir yapar. Bu özellik intestinal malabsorbsiyon (emilim bozukluğu) şikayeti olan insanlar ve yaşlılar için önemlidir.
Spirulina, konsantre havuçtan yaklaşık 10 kat fazla beta karoten içerir.10 gram spirulina, günlük ihtiyacın yaklaşık 4 katı kadar (23000 IU- 14 mg) beta karoten içerir. Yüksek dozlarda vitamin A toksik olabilir. Ancak, spirulina ve bazı bitkilerde de bulunan beta karoten güvenlidir. Çünkü, insan vücudu sadece ihtiyaç duyduğu anda beta-karoteni A vitaminine çevirir.
A vitamini, özellikle mukozalar ve görme için gerekli olan pigmentler için önemlidir. Beta-karotenin serum kolesterol düzeyini düşürücü ve kanser riskini azaltıcı bir takım etkileri vardır.
Son 20 yılda, kanser çalışmaları yapan bazı otoriteler, beta-karotenin başta akciğer, göğüs, mide, kalın bağırsak, meme ve rahim ağzı olmak üzere birçok kanser tipini önleme de etkili olduğunu ve bu kanserlere yakalanma riskini azalttığını bildirmişlerdir. Beta-karoten dışında, spirulina zengin antioksidan özellikte en az 10 çeşit karotenoid içerir. Bu karotenler ve ksantofiller vücudun değişik alanlarında fonksiyon gösterir ve diğer esansiyel vitaminler ve minerallerle birlikte etki ederler.
Spirulina, doğadaki en zengin bitkisel B 12 vitamin kaynağıdır. 10 gr. Spirulina, 20 mg B 12 vitamini içerir. En yakın takipçisi dana ciğerine göre 2-6 kat fazla B12 vitamini içerir. B12 vitamini, kırmızı kan hücrelerinin yapımında ve sinir sistemi fonksiyonları için gereklidir. Ayrıca enerji anlamına da gelir. Eksikliğinde sinir dejenerasyonu ve pernizisyon anemi görülebilir. Öte yandan, 5 gr. Spirulina, fazlasıyla tiamin, nisain ve riboflavin içerir. B6, niasin, biotin, pantotenik asit, folik asit, inositol daha düşük oranlarda bulunur.
Spirulina, sütten kat kat fazla kalsiyum içerir. Kalsiyum, kemikler ve nöral iletim için gereklidir. Eksikliği özellikle yaşlı kadınlarda osteoporoza (kemik erimesi) yol açabilir. Spirulina da yüksek oranda magnezyum da bulunmaktadır. Magnezyumun, vücudumuzda kalsiyum emilimini kolaylaştırmak, kan basıncını düzenlemek gibi etkileri vardır. Spirulina oldukça düşük oranlarda sodyum ve iyot içerir. Bu nedenle tuzsuz diyet uygulayanlar için idealdir.
Öte yandan, insan vücudu, enzim sistemlerinin fonksiyonu ve diğer fizyolojik olaylar için esansiyel eser minerallere ihtiyaç duyarlar. Günümüz diyetinde bu eser minerallerin eksikliği oldukça yaygın olarak görülür. 10 gr. Spirulina, günlük manganez ihtiyacının % 25′ini, krom ihtiyacının % 21′ini, selenyum ihtiyacının da %14′ünü karşılar.
Spirulina kuru ağırlığının yaklaşık %1’ini oluşturan Gamma Linoleik Asit (GLA) bakımından zengin bir doğal kaynaktır. En yakın takipçisi buğday filizinden 3 kat daha fazla GLA içerir. GLA, prostaglandin sentezi ve ****bolizmasında gerekli olup PGE1, kan basıncının ayarlanması, kolesterol sentezi, yangi ve hücre üremesinin de içinde bulunduğu vücut içindeki pek çok esansiyel görevlerde yer alır. GLA, yağ birikintilerinin çözülmesini sağlar. Böylece kalp rahatsızlıklarının önlenmesinde rol oynar ve kötü kolesterolü düşürür. Ayrıca kadınların regl dönemlerindeki stresi azaltıcı özelliği vardır.
İnsanların, günlük beslenmeyle alınan yağ asitlerine ihtiyaçları vardır. Esansiyel yağ asitlerinin, kolesterol düzeylerinin ayarlanması ve prostoglandinlerin sentezlenmesi gibi görevleri vardır.. Spirulina, % 4-7 oranında yağ içerir. 10 gram spirulina, başta linoleik ve gamalinoleik asit olmak üzere 225 mg esansiyel yağ asiti içerir.
Kullanımına Ait Genel Uyarı : Hamile kadınların ve 12 yaş altındaki çocukların bu ürünü bir hekim gözetimi altında kullanmaları önerilir.
Kullanım Önerisi : Günde 2 defa 1 kapsül yemek öncesi alınması ve spor yapılması veya sağlık uzmanınızın öngördüğü şekilde kullanılması tavsiye edilir.
Muhafaza Koşulları : Çocukların ulaşamayacağı, serin ve kuru yerde ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz. Direk güneş ışınlarından koruyunuz.