https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10464165_934283833264476_1453075945885378300_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/10533491_934284193264440_8665660481728597310_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10471367_934284319931094_603233787393214670_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/1919632_934284503264409_1030667339445176327_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/10448182_934284609931065_4767723667141654402_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/10527383_934284756597717_5541896008277813387_n.jpg
[IMG]https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10351011_934284856597707_2772612295025479932_n.jpg?oh=a8d0152cb96dc9121a66dc3f53da55e6&oe=544E6CF7
https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t1.0-9/10521117_934285729930953_4299043358657535622_n.jpg
Biliyorum resimler çok ama yapımın daha güzel anlıyabilesiniz diye her karesini resimledim arkadaşlar tatlımızın ismi Şerbetli Çikolata Kare Tatlısı
Keki için;
5 yumurta
100 g şeker (1 çay bardağı)
50 g un (2 yemek kaşığı dolusu)
30 g kakao (2. 5 yemek kaşığı dolusu)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
bir fiske tuz
Şerbeti için;
2 çay bardağı toz şeker
250 ml su (bir su bardağından biraz fazla)
Vanilya muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı dolusu un
2 çay bardağı toz şeker
50 g oda sıcaklığında tereyağı (1 yemek kaşığı dolusu)
4-5 damla vanilya aroması veya 2-3 paket şeker vanilin (ben iki paket kullandım)
muhallebinin üstü için :
200g siyah çikolata
yarım çay bardağı sıvı yağ
Küçük bir kasede un, kabartma tozu, kakao ve tuz karıştırılır. Ayrı bir kaba yumurtaların beyazı ve şeker alınıp 12 dakika mikser ile çırpılır. Yumurta sarıları tek tek eklenir çırpılır (yumurta sarısını eklerken karışıma iyice yedirtin, sonra ikinci yumurta sarısını ekleyip hala mikserle hiç durmadan çırpın, bu işlemi yumurta sarıları bitene kadar uygulayın). Daha sonra unlu karışımı yavaş yavaş ekleyin (birden hepsini dökerseniz köpükler söner ve kekiniz kabarmaz). Yağlanmış borcama dökülür, önceden ısıtılmış 180 derede 15-20 dakika pişirilir. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika pişirilir. Soğumuş kekin üzerine sıcak şerbet dökülür. Muhallebi malzemeleri bir tencereye alınır. Kıvama geldiği zaman vanilya eklenir. Soğuduktan sonra tereyağ eklenir ve iyice çırpılır. Kekin üstüne dökülür. Bir cezvede çikolata ve sıvı yağ kısık ateşte eritilir, ılıdıktan sonra muhallebinin üstüne dökülür. En az 2-3 saat dolapta bekletilir. çikolata donduktan sonra kare şeklinde dikkatlice kesilip servis edilir. Bu tatlıyı denemeyen çok pişman olur Keki ıslak browni tadında, muhallebisi de tavuk göğsü anımsatıyor.
Dipnot:eğer fazla tatlı sevmiyorsanız hem kekinde hem şerbetinde şeker olduğu için kek çok tatlı oluyo mesala ben bu tatlıyı birdahaki denememde kekine şeker atmıycam şerbetindeki şeker onu karşılar diye
Not : Muhallebinin üstüne çikolatanın yerine kavrulmuş badem, fındık veya sadece Hindistan cevizi serpebilirsiniz, her haliyle ŞAHANE
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/10533491_934284193264440_8665660481728597310_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10471367_934284319931094_603233787393214670_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/1919632_934284503264409_1030667339445176327_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/10448182_934284609931065_4767723667141654402_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/10527383_934284756597717_5541896008277813387_n.jpg
[IMG]https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10351011_934284856597707_2772612295025479932_n.jpg?oh=a8d0152cb96dc9121a66dc3f53da55e6&oe=544E6CF7
https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t1.0-9/10521117_934285729930953_4299043358657535622_n.jpg
Biliyorum resimler çok ama yapımın daha güzel anlıyabilesiniz diye her karesini resimledim arkadaşlar tatlımızın ismi Şerbetli Çikolata Kare Tatlısı
Keki için;
5 yumurta
100 g şeker (1 çay bardağı)
50 g un (2 yemek kaşığı dolusu)
30 g kakao (2. 5 yemek kaşığı dolusu)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
bir fiske tuz
Şerbeti için;
2 çay bardağı toz şeker
250 ml su (bir su bardağından biraz fazla)
Vanilya muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı dolusu un
2 çay bardağı toz şeker
50 g oda sıcaklığında tereyağı (1 yemek kaşığı dolusu)
4-5 damla vanilya aroması veya 2-3 paket şeker vanilin (ben iki paket kullandım)
muhallebinin üstü için :
200g siyah çikolata
yarım çay bardağı sıvı yağ
Küçük bir kasede un, kabartma tozu, kakao ve tuz karıştırılır. Ayrı bir kaba yumurtaların beyazı ve şeker alınıp 12 dakika mikser ile çırpılır. Yumurta sarıları tek tek eklenir çırpılır (yumurta sarısını eklerken karışıma iyice yedirtin, sonra ikinci yumurta sarısını ekleyip hala mikserle hiç durmadan çırpın, bu işlemi yumurta sarıları bitene kadar uygulayın). Daha sonra unlu karışımı yavaş yavaş ekleyin (birden hepsini dökerseniz köpükler söner ve kekiniz kabarmaz). Yağlanmış borcama dökülür, önceden ısıtılmış 180 derede 15-20 dakika pişirilir. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika pişirilir. Soğumuş kekin üzerine sıcak şerbet dökülür. Muhallebi malzemeleri bir tencereye alınır. Kıvama geldiği zaman vanilya eklenir. Soğuduktan sonra tereyağ eklenir ve iyice çırpılır. Kekin üstüne dökülür. Bir cezvede çikolata ve sıvı yağ kısık ateşte eritilir, ılıdıktan sonra muhallebinin üstüne dökülür. En az 2-3 saat dolapta bekletilir. çikolata donduktan sonra kare şeklinde dikkatlice kesilip servis edilir. Bu tatlıyı denemeyen çok pişman olur Keki ıslak browni tadında, muhallebisi de tavuk göğsü anımsatıyor.
Dipnot:eğer fazla tatlı sevmiyorsanız hem kekinde hem şerbetinde şeker olduğu için kek çok tatlı oluyo mesala ben bu tatlıyı birdahaki denememde kekine şeker atmıycam şerbetindeki şeker onu karşılar diye
Not : Muhallebinin üstüne çikolatanın yerine kavrulmuş badem, fındık veya sadece Hindistan cevizi serpebilirsiniz, her haliyle ŞAHANE