Serbetli Tatlilarimiz Oylamaya Acildi :)

Serbetli Tatlilar


  • Kullanılan toplam oy
    92
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
İşte beklenen gün geldi hanimefendinin marifetli hatunlari:halay
Öncelikle hamileler ve aşerenlerin bu bölüme bakmamaları rica olunur:gul:

İste karsinizda birbirinden lezzetli ve şık sunumuyla
11adet serbetli tatli

isiniz hicte kolay olmıyacak,pamuk eller oylara canlarim
:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:
Adaylarimizin isimleri aciklanmadigi gibi yollama sirasina göre basladim..

kiminizde tatlilarin hepsi görünmeye bilir 2.ci sayfayadaa bakin canlarim

Not:isterseniz kime neden oy verdiginizide aciklayabilirsiniz

katilan tüm arkadaslara tsk ediyorum ve basarilar diliyorum

baslama tarihi:13.01.2010
bitis tarihi:23.01.2010

Not:lütfen kimse kimseyi desifre etmesin
katilan arkadaslar kendiniz dahil
kimse kirilsin üzülsün istemem

HAK EDEN KAZANSIN

1.ci ADAYIMIZ

SERBETI ICINDE SAKLI



MALZEMELER;
4 yumurta,
1.5 nescafe fincanı şeker,
1.5 nescafe fincanı sıvı yağ,
1.5 n.fincanı galeta unu,
1 n.fincanı fındık veya ceviz,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya

ŞERBETİ;
3 nescafe fincanı su,
1.5 nescafe fincanı şeker,

KREMASI 1;
yarım kg.süt,
yarım su bardağı un,
yarım su bardağı şeker,
yarım paket vanilya,
1 tatlı kaşığı margarin,
2;
1 su bardağı süt,
1 poşet krem şanti,

YAPILIŞI;
öncelikle 2 nolu krem şanti ve süt çırpılıp dolaba konur,
sonrasında 1 nolu krema malzemesi pişirilip soğuyana dek çırpılır,
krema malzemeleri soğurken,

tatlının malzemesi köpürene dek çırpılır,
yağlanmış tepsiye dökülüp 170 derecelik fırında pişirilir,

tatlı pişmeye konduğu anda şerbet malzemesi,
ateşe konur, şeker eriyip biraz kaynatılır ve soğumaya bırakılır,

tatlımız fırından çıkar çıkmaz ılınan şerbet üstüne dökülür,

önceden hazırladığımız krema ve krem şanti her ikiside soğuk olarak bir araya getirilip karıştırıldıktan sonra, şerbetli tatlımızın üzerine yayılır,
süsleme olarak çekilmş fındık ,ceviz içi veya ,
benim seçimim çikolata rendesiyle süslenir,
afiyet ,bal olsun:hhhhhh:

 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre

2.CI ADAY

TURUNCU TUTKUSU

picnikcollagee.jpg


Malzemeler.

1 kilo balkabağı

1 fincan pudra şekeri

1 fincan su

1 Paket petitbeurre klasik bisküvi

1paket kremşanti

2 subardağ süt

Üzerini süslemek için ceviz ya da fındık arzuya göre.

Yapılışı
Kabakları ayıklayıp doğtadıktan sonra 1 fincan su ve 1 fincan pudra şekerini üzerine ilave edip tencereye yerleştirip pişiriyoruz.

Çatalla kontrol edip yumuşadığını anladığımızda altını kapatıyoruz.Sonra pişmiş olan kabakları eziyoruz çatalla ezdim ben çok kolayca ezildi.
Bisküvileri de rondodan geçirip ufaladıktan sonra hep birlikte karıştırıyoruz.Ve kalıbımıza yerleştiriyoruz.
Üzeri için de krem şantimizi sütümüzle hazırladıktan sonra kalıbımızın üstüne sürüyoruz.
Ceviz ya da fındıkla arzuya göre süslüyoruz.Ben ceviz kullandım.
Fesleğen yapraklarıyla da zenginleştirdim.

Afiyetolsun:hhhhhh::hhhhhh:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
3.CÜ ADAY

SEKERPARE

resim059w.jpg


ŞEKERPARE

malzemeler:1 paket margarin

1 su bardağı pudra şekeri

2 yumurta(sarıların biri üstüne sürülecek)

vanilya

kabartma tozu

aldığı kadar un

süslemek için çekilmiş antep fıstığı

yapılışı: oda sıcaklığında margarinimizi pudra şekerimizi ve bir sarısını ayırdığımız yumurtamızı karışırıyoruz. ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar eleyerek un ilave edip karıştırıyoruz. vanilya ve bir paketten biraz eksik kabartma tozumuzu ekleyip ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz. margarinle yağladığımız tepsimize diziyoruz. üzerlerine parlaması için azcık sıvıyağ kattığımız yumurta sarısını sürüyoruz. bir çatal yardımıyla bastırmadan çizik attığımız tatlımızı 175 C fırında üzeri çok fazla kızarmadan pişiriyoruz.

tatlımız sıcakken soğuk şerbeti döküyoruz.

AFIYET OLSUN
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
4.CÜ ADAY

SEKERPARE

ekerpare.jpg


Malzemeler:
2 tane yumurta
1 fincan pudra şekeri
1 fincan irmik
1 tane kabartma tozu
1 tane margarin (oda sıcaklığında)
Un (kulak memesi kıvamına gelene kadar katılacak)
Şerbet:
5 bardak su
4 bardak şeker
3 damla limon
Fındık içi (süsleme için)

Öncelikle tüm malzemeler boca edilir ve un ile yoğrulur.Kulak memesi kıvamı gelene denk yoğrulur ve kıvama gelince şekil verilir.Fındık ile süslüyoruz.
Bir yandan tencerede şerbeti kaynatmaya başlayacağız..
Şekerpareler soğuk,şerbet hafif sıcak şekilde şerbeti döküyoruz.
Afiyet Olsun:hhhhhh:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
5.CI ADAY

HURMA TATLISI

10py0jc.jpg


2rr12fs.jpg


Hurma Tatlısı

Malzemeler:

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı margarin veya tereyağı

1 çay bardağı süt (ılık)

1 paket kabartma tozu

3,5 su bardağı un

100 gr.ceviz,iri dövülmüş(Fındıkta olabilir)

1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

Hamur yoğuracağımız kaba sıvıyağı,eritip soğuttuğumuz margarini,ılık sütü ekleyip çırpma teli ile karıştıralım.Elenmiş un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım,önce yuvarlayıp sonra yassıltalım.Hamurların orta kısımlarına iri dövülmüş ceviz ve tarçın koyarak karşılıklı iki kenarını üst tarafa birleştirip yapıştıralım.

Hurma şekli alan hamurları 190 dereceli fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim.Tatlılar şerbeti mince servis tabağına alalım.

AFİYET OLSUN.
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
6.CI ADAY

LAZ BÖREGI





milföy hamuru için Malzemeler :

1 paket margarin (8 parçaya bölünecek)
1 şişe maden suyu
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
5 bardak un normalde milföye tuz da katılıyo ama ben tatlıda kullanılcağı zaman tuz katmıyorum

milföy hamurunun yapılışı
Bütün malzemeyi margarin hariç bir kapta yuğuralım yoğurduğumuz hamuru 8 eşit parçaya bölelim herbir parçayı 10 cm büyüklüğünde açalım daha sonra önceden 8 parça haline getirdiğimiz oda sıcaklığındaki margarini açtığımız her hamura bir parçasını sürelim ve açtığımız hamuru bohça gibi katlayalım bu işlemi kalan diğer hamurlarada yapalım ve buzluğa atalım her 20 dakikada bir çıkarıp aynı işlemi yapalım yani yine 10 cm çapında açıp bohça gibi katlayalım bu işlemi 4 kez daha tekrarlayalım ve bundan sonra hamur artık tatlı için hazır olmuştur incim yukardada dediğim gibi bu hamura tatlı olduğu için tuz katmıyorum ama eğer poğaça gibi birşeyler için kullanılcaksa 1buçuk çay kaşığı tuz ekleyebiliyosun canım

şimdi diğer malzemeler:muhallebisi için
1 kilo süt 3 kaşık un 3kaşık mısır nişastası 1 kase şeker fındık tarçın 3 paket vanilya
yapılışı:
sütü unu nişastayı ve şekeri bir tencereye alalım ocakta koyulaşana kadar pişirelim piştikten sonra mikserle 5 dakika çırptıktan sonra sırasıyla 1 buçuk yemek kaşığı tarçını 1 su bardağı fındığı ve 3 paket vanilyayıda katıp iyice muhallebiye yedirelim
daha sonra milföy hamurlarımızı alıp açalım ve bu muhallebiden bir miktar alıp kenarlara gelmiycek şekilde yayalım isteğinize bağlı ister çok katabilirsiniz ister az katabilirsiniz tamamen damak zevkinize kalmış benim çocuklar muhallebiyi yoğun sevdikleri için fazla koydum fazla katınca piştiğinde tadı şöbiyete de benziyo daha sonra hamuru iki ucunu birleştirip kapatalım ve tepsiye koyalım bu işlemi diğer hamurlarada uygulayalım ve daha sonra tavada bir paket margarini eritelim ve tepsideki hamurun üzerine kuru yer kalmıycak şekilde gezdirelim 170 derece fırında 40 dakika pişirelim
şerbeti için 4 subardağı şeker 4 buçuk bardaksuyu kaynatalım ve kaynadıktan sonra bir dilim limonu koyalım şerbeti soğumaya bırakalım tatlı fırından çıkarttığımızda tatlıyı kareler şeklinde keselim ve soğuk şerbeti üzerine dökelim üzerini kapatalım tatlı şerbeti çekince üzerine yeşil toz fıstığı uzunlamasına yaprak yeşil fıstığıda karelerin üzerlerine dökelim canım
AFİYET OLSUN
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
7.CI ADAY

KESTANE SEKERI

093284750293847.jpg


KESTANE ŞEKERİ
Malzemeler
1) 1 kg. büyük boy kestane
2) 1,5 su bardağı şeker
3) 1,5 su bardağı su

Hazırlanışı
1) 1 Kg kestane yıkandıktan sonra dış kabukları bolca çizilir, ne kadar çok çizerseniz soyulması o kadar kolay oluyor.
2) Bol su konmuş bir tencerede 10 dakika haşlanır ve tencereden ikişer üçer tane alınıp dış ve iç kabukları soyulur. Soğuyan kestanelerin kabukları çok zor soyulduğundan ben tencereden teker teker alıp soydum hatta ocağın altını da kapatmadım. Su sıcak kalsın diye çok kısık ateşte ocakta kaldı.
3) Bir tencereye bolca su konur ve temizlenmiş kestaneler içine atılır, ocakta pişirilir.
4) Kürdanla pişip pişmediği kontrol edilir.
5) Ayrı bir tencerede şeker ve su kaynamaya bırakılır. Hemen kaynar kaynamaz pişmiş olan kestaneler süzgeçle alınıp suları süzdürülüp şekerli suya atılır.
6) Şekerli su kaynamaya başlayınca en küçük ocağa alınır ve çok çok kısık ateşte 2 saat pişirilir.
7) Ben süslemede kornet parçaları kullandım.Arzuya göre süsleme yapılır.

Uğraşmalı ama tadına değer…
Yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum.

Afiyet olsun…
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
8.CI ADAY

REVANI



REVANI

malzemeler:
4 yumurta

1 su bardagi seker

1 su bardagi sivi yag

1 su bardagi yogurt

1 su bardagi irmik

1 kabartma tozu

1 vanilya

3/4 su bardagi un (yani yarim su bardagindan biraz fazla)

Surup:

2,5 su bardagi su

2 su bardagi seker

Ceyrek limonun suyu
üzerine findik tozu

hazirlanisi:
Surup icin seker ve suyu ocaga koyun,

Kaynayinca altini kisin ve 10 dakika pisirin.

Kapattiktan sonra limon suyunu ekleyin.

Bu arada keki icin yumurta ve sekeri cirpin.

Sonrada diger malzemeleri ekleyin.

Iyice cirpin.Margarinle yaglanmis ve unlanmis

bir tepsi veya borcama döküp kek ayarinizda pisirin.

Kek ve surup iliyinca surubu keke dökün.

soguyunca istediginiz sekilde kesin

servis tabaginiza aldiginiz revaninin üzerine ister findik tozu ister hindistan cevizi serpistirin

ve dilerseniz kremsantiyle süsleyip servis yapin

AFIYET OLSUN
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
9.CU ADAY

HURMA TATLISI



hurma tatlısı
1 paket margarin
1 kase ceviz veya fındık
1 pk kabartma tozu
alabildiği kadar un

şerbeti
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
3 dilim limon
NOT:cikolata süsleme icindir

yapılışı

margarini eritiyoruz.bir miktar unu yoğurma kabına koyun üzerine kabartma tozunu ve cevizi ekleyin.sonra bir harmanla karıştırın onları.daha sonra eriyen yağı ekleyin.yalnız yağ yanmaasın sadece erisin.afiyet olsun
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
10.CU ADAY

TULUMBA TATLISI





Tulumba tatlisi

Kullanilan malzemeler:
5 yumurta
1 bucuk bardak yogurt
1 bardak süt
1 bardak sivi yag
yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri
800 gr un
kizartmak icin bol sivi yag
Serbet icin:
750 gr su
1 kg seker
biraz limon suyu yada kücük bir parca limon

süslemek icin arzuya göre isterseniz hindistan cevizi veya cam fistigi kullanabilirsiniz.
yada sade olarak damak zevkinize kalmis.

Tarifin yapilisi:

serbeti aksamdan kaynatirsaniz daha iyi olur kaynadiktan sonra altini kisin yarim saat yavas yavas kaynatin biraz koyu olmasi gerekiyor.
serbetin kivamini ögrenmek icin bir kasigi serbetin icine batirip cikarin tirnaginizin üstüne kücük bir damla damlatin hemen akmiyorsa kivami olmus demektir.
baslamadan önce hamuru icine katip sIkmak icin bir torba. hamuru kesmek icin mutfak makasi. cevirmek icin bir masa, serbetin icinden almak icin bir süzgec hazirlayin.

önce bir kaba yumurtalari kirin biraz cirpin daha sonra yogurt, süt, sivi yag ekleyip gene cirpin kabartma tozu ve vanilya sekerinide ilave edin en son olarak unu yavas yavas katarak yogurun bu arada unu 800 gr yazdim ölcmek icin ugrasmayin 1 kg unu yogurt yag ölcmek icin kullandiginiz bardakla bir bardak ayirin gerisini kullanin tam yetiyor ben öyle yapiyorum.
kivamini anlamak icin bir kasiga hamur alip yan getirince hemen akmiyorsa hamur kivamindadir. tabii bu arada kizartacagimiz tencereye yagi koyup altini acin.
yogurdugumuz hamuru bir kasik yardimi ile torbaya doldurun isinmis yagin icine istediginiz büyüklükte sIkin arzuya göre halka seklindede yapabilirsiniz.
kizaran tulumbalari bir ma$a yardimi ile serbetin icine alin tekrar ikinci ayni islemi yapincaya kadar ara sira bir yandan serbetin icindeki tulumbalari karistirin ikinci tulubalar kizarmaya baslayinca serbetteki tulumbalari bir tepsiye alin aldiginiz kap biraz genis olsun firin tepsisi olabilir sicakken üstüste olursa yumusayabilir sicak yada soguk arzuya göre servis yapin.
afiyet bal seker olsun arkadaslar.
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
11.CI ADAY

KADAYIFLI SÜPRIZ SEKERPARE







Malzemeler:
500gr tereyagi
2adet yumurta(biri bütün digeri sade sarisiyla eklenilcek)kalan beyazida üstüne sürülcek
1cay kasigi kabartma tozu
aldigi kadar un

Ici icin:
1avuc kadar taze kadayif
ve cekilmis ceviz

Serbeti icin:
1litre su
1kg toz seker
ve bir kac damla limon suyu

Hazirlanisi:
öncelikle serbet kaynamaya brakilir
kaynayinca bir kac damla limon suyu eklenip
sogumasi icin kenara alinir

derin bir kapta
oda sicakliginda yumusamis tereyagi ve yumurtanin bir bütünüyle sade sarisi konulup birbirine yedirilir
daha sonra azar azar un ve kabartma tozu eklenip kulak memesi yumusakliginda yogrulur

ici icin ceviz rondodan gecirtilir ama toz gibi olmasin biraz dirili kalsin
taze kadayifta bicakla kesilir ufalansin diye

hamurdan cevizden büyük parcalar kopartilip avucunuzun icinde cukur bir sekil verip icine kadayifli harctan konur ve kapatilip yuvarlanir elle

üzerine ayirdigimiz yumurta aki sürülür fircayla ve kadayifli harca batirip tepsiye dizilir

önceden isitilmis 200derecelik firinda kizarana kadar pisirilir

firindan cikardigimiz sekerpareler bir güzel serbetlenir

tatli sicak
serbet soguk olmalidir

AFIYET OLSUN:utangac:



 

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
ayyyyyy hanımlar ellerinize sağlık valla hepside çok süper duruyorrr ama içlerinden birisi varki durma orda gel beni hemen ye diyo... :kptmya: ay inanın çok canım istedi kadayıflı şekerpare.. ben ikisinide çok severim hele ikisi bir arada süper durmuş.. hanginiz yaptıysa ellerine sağlık canımm.. bende isterim ama... :catalbicak: ona verdim oyumu... ama diğerleride çok süper görünüyor... tam damak tadıma uygun 100 üzerinden 100 kızlar... mucckkk :cicek: :eek:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
ayyyyyyyyyy kıızlar hepinizin ellerine sağğlıık hepsi birbirinden güzel görünüyo bu seferki yarıışşmada şşansıım yok anladıım ben en beğğendiğğim ve yapanıında yakasıınıı bıırakmııyacağğıım tatlııya oyumu verdim ellerine sağğlık bacıımmmm harika göriniyi artııkıın doya doya bakarıım tatlıılara çok güzel görünüyooooooooooooo:catalbicak::catalbicak::catalbicak:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst