Servetin hesabini nasil veririm?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
images

Zenginin biri ölümden ve kabirdeki yalnızlıktan çok korkuyormuş. "öldüğüm gece kim kabre girerek sabaha kadar geceyi benle geçirirse;servetimin yarısını ona bağışlayacağım"diye vasiyet etmiş. öldüğünde "kim birlikte kabre girip sabahlamak ister?"diye araştırmışlar. kimse çıkmamış. nihayet bir hamal:
-"benim sadece bir ipim var,kaybedecek bişiim yok. sabaha kadar durursam bari zengin olurum." diyerek kabul etmiş derken hamalı vefat eden merhumla beraber defnetmişler. sorgu-sual melekleri gelmiş.bakmışlar kabirde bir ölü, bir de canlı var; "nasılsa ölü elimizde... biz şu canlı olandan başlayalım." demişler ve hamalı sorgulamaya başlamışlar:
-o ip kimin? nereden aldın? niye aldın? nasıl aldın? nerelerde kullandın?
sabaha kadar sorgu sual devam etmiş, adamın hesabı bitmemiş. sabahleyin hamal kabirden çıkmış.
-tamam, servetin yarısı senin demişler. hamal şöyle cevap vermiş:
-istemem kalsin. ben, sabaha kadar bir ipin hesabini veremedim. o kadar servetin hesabini nasil veririm?...

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.627
çok doğru, çok malın varsa çokta hesabın olur,rabbim herşeyin hayırlısını versin..
paylaşımın için teşekkürler aslım..

OP
Aslı Oktay

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
beğendiğinize çok sevindim feryal ablacım, enisem
şu noktaya değinmek isterim ki çok malın hesabı zor olur da haram malın hesabı baya şiddetli olur
Rabbim haramlar maldan paradan korusun inşallah

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar