Sessiz çığlık

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Küçük yaşta zorla evlendirilen çocuk gelinlerin sessiz çığlıklarını duyurabilmek için Kocaeli Sahipsiz Değildir Platformu öncülüğünde bir araya gelen VosKocaeli Grubu, Bisikletliler Derneği Kocaeli Şubesi ve Mehmet Ali Paşa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri İzmit sokaklarında renkli bir protestoya imza attı.

ÇOCUK GELİNLERE
Rengarenk vosvoslar ve bisikletleriyle buluşma yerleri olan Doğu Kışla Parkı`nda
bir eylem sürüşü gerçekleştirdi. Platform Başkanı Vedat Çalık, “Çocuklar gelin olmasın projesi kapsamında böyle bir protesto gerçekleştirdik” dedi.
BU İNSANLIK AYIBIDIR
Çocuk gelinlerin sessiz çığlıklarını duyurmak istediklerini belirten Çalık, “Umarım yaptığımız bu eylem yetkili kurumları harekete geçirir. Dünyada her 3 saniyede bir küçük yaştaki kız çocukları zorla gelin ediliyor. Bu insanlık ailesinin çok büyük bir ayıbıdır ve duyarsız kalınmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
Gençliklerini yaşamadan sorumluluk altına giriyorlar,düşünüyorumda benim kızım 15 yaşında ama onun yaşında evlendirilen birçok genç kız var :(ne anlar onlar evliliğin sorumluluğundan ...ben kızıma kıyamazken başkalarının kölesi olmasına dayanamam:uzgun:

Ayzer

Üye
Tepki
67
Bu konuyla ilgili her ilde yürütülen takdire değer projeler var gerçekten.Ama benim kafamı kurcalayan bir durum var.Zorla evlendirilen kızların yanı sıra,küçük yaşta,kendi isteğiyle,ailesine karşı çıkarak ya da kaçarak evlenen kız çocuklarımızda var.Özellikle yaşadığım ilde gözlemliyorumbu durumu.Bunlar için nasıl çalışmalar yapılabilir acaba,kafamı kurcalıyor bu soru:sinifsinif::eek:lmaz:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar