Sevgililer Gününe Özel Tasarimlar Kendiniz Hazirlayin

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
13.JPG

Bu hafta sonu Sevgililer Günü olduğuna göre ben de evde kendi kendinize yapıp sevgilinize hediye edebileceğiniz üç boyutlu (pop-up) bir sevgililer günü kartı yaptım. Biraz fazla "pembe" ve fazla "kalpli" olmasının dışında bayağı hoş görünüyor.

Malzemeler:

Üç farklı renkte karton
Makas
Maket bıçağı
Yapıştırıcı
Kalın yazan keçeli bir kalem
Kurşun kalem
Cetvel

Nasıl Yaptım:

İki farklı renkte kartonu, fotoğrafta gösterilen boyutlarda kestim. Üçüncü kartonun boyutları önemli değil, çünkü onun içinden kalp şekillerini kesip çıkaracağız.

Açık renkli kartonumun üzerine aşağıdaki çizgileri çizdim. Uzunlukları kenarlarına yazdığım gibi olacak. Dikdörtgenlerin arasındaki boşluklar da hizalı ve simetrik. (Ama siz öyle yapmak zorunda değilsiniz.)

Kırmızı çizgiyle gösterdiğim yerler, dikdörtgen parçaların kat yeri olacak. Fotoğrafta görülen uzunlukları hesaplayarak, kırmızı çizgilerin olduğu yere siz de işaret koyun ve ardından dikdörtgenlerin sadece uzun kenarlarını maket bıçağı ile kesin.

Şimdi işin biraz zor olan kısmı başlıyor. Aşağıdaki fotoğrafta kırmızı çizgi ile gösterilen yerleri içe doğru, yani "vadi" biçiminde katladım. Sarı çizgi ile gösterilen yerleri ise dışa doğru, yani "dağ" biçiminde katladım. (Siyah, kesikli çizgiyi dikkate almayın.)

Bu katlamalar sonucunda şöyle bir şekle sahip olmamız gerekiyor:

Bu üç boyutlu kartımı, fon olarak kestiğim daha büyük karton parçasının üzerine yapıştıracağım. Bunun için büyük kartonun kenarlarından ikişer santim içeride yer alan bir çerçeve çizdim. İçteki üç boyutlu kart, bu çerçevenin içerisine yapıştırılacak. Büyük kartonumu ikiye katladım ve küçük kartımın önce bir yarısına, sonra diğer yarısına yapıştırıcı sürerek çerçevenin içine yapıştırdım:

Kartımın kabası tamamlandı. Artık süslemelere geçebilirim. Bunun için üçüncü renkteki kartonumdan ve diğer kartonların artan kısımlarından değişik şekil ve boyutlarda kalpler kesip çıkardım.

Helezon şeklindeki kalbi yapmak için, kartondan çıkardığınız bir kalbi aşağıda gösterilen okların yönünde çizgileri takip ederek kesin (tabi mümkünse benim çizdiğim kadar eğri kesmeyin). Bu helezonlardan iki tane aynı boyutta yapın. Ayrıca üzerine mesajınızı yazmak için de dikdörtgen (veya benimki gibi yamuk) bir parça kesin. Bunun üzerine kalın kaleminizle artık ne isterseniz onu yazın.

Helezon kalplerinizi, kartınızın kabasındaki platformlardan kenardakilerin üzerine, yalnızca bir uçlarından yapıştırın. Mesajınızı ise ortadaki platforma yapıştırın. Bundan sonra kartınızı kalplerle istediğiniz gibi süsleyin:

İşte bu kadar! Kartınızı kapattığınızda normal bir kart gibi duracak ama açınca içinden kalpler fırlayacak. Artık sevgililer günü hediyesi için para harcamanıza gerek kalmadı!

ALINTI

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177

Çay tiryakisiyimdir. İçmediğim zaman başı tutanlardan. Ama sallama çay çok mecbur kalmadıkça içmem. Aklıma geldi sevgililer gününde arkadaşınıza sevdiklerinize çok şık, değişik bir sürpriz yapabilirsiniz. AŞKLI ÇAY.

Çoğu kişi sık kullanır ofisinde, işyerinde, evinde. Olmadı bitki çayı vardır.
Sevgililer gününe özel hazırlanabilir.

Kalpler çıkarttım bilgisayardan kırmızı A4 kağıdına. Kestim onları dkkatli biçimde
Marka kağıdını çıkartıp kestiğim kalpleri yapıştırdım. İşte bu kadar.

Buyrun Çay servisimiz başlamıştır.

Hoş olmadı mı sizce...

A%C5%9Fkl%C4%B1+%C3%87ay+ilkk.jpg

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177

Bir Sevgililer günü hediyesi seçeneği daha sizlere.
Bu bardak altlıklarını çok severek yaptım çünkü hediye olarak gidecekler.
Belkide siz bu yazıyı okurken çoktan sahibinin eline ulaşmış veya yolda ulaşmak üzere olacaklar.

Daha öncede yaptığımsizlerle paylaşmıştım.
Aynı yöntemle yaptım.

Fotograf makinamın ayarsız olduğu zaman çekildiği için fotograflar pek hoş çıkmadılar.

Biraz öncede söylediğim gibi yapımından büyük zevk aldım.

Umarım hediyemi alan kisi beğenir.
Kocaman Öpücükler ...

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
avalentine.jpg

fikre bayıldım... Ne kadar hoş bir fikir değil mi ? Yapmanız gereken tek şey, böyle bir fotoğraf çektirmek ve lolipop şekeri fotoğrafa tutturmak. Benim aklıma lolipop şeker yerine bir adet gül kullanma fikri geldi :) Sevgililer günü için güzel bir fikir olmaz mı, ne dersiniz

ALINTI

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
mavisim boncugum hicte beceremem deme

mesela ben gecen yil sevgililer günü icin

poset caylarin ucuna o kalplerden yaptim

cesit cesit ask sözleri yazarak esim bayilmisti:sirin::eek:ys:

elif20

Daimi Üye
Tepki
5.423
Bayıldım bayıldım yaa harikalar ellerine sağlık canım benimmm :panter::huhuu:
Bir şey sorucağım ben sevgililere tic-tac-toe nasıl yapılır ki biliyormusun peki ?

-Gizem-

Daimi Üye
Tepki
561
Çok güzeller, çok beğendim denemek lazım çok hoş görünüyorlar. Emeğinize sağlık

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar