Kristen Stewart
Daimi Üye
Sezar Salata - Hazırlanışı - Yapılışı
Nefis hardallı sosu ve yumuşacık pişmiş tavuk etiyle damağınızı tatlandıracak Sezar salata tarifi… Hardal; sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor.
Malzemeler
1 demet kıvırcık
1 adet havuç
5 yaprak roka
2 adet salatalık
1 parça tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı tereyağı
1 dilim kaşar peyniri
3 dilim tost ekmeği
Damak tadınıza göre pul biber
kekik
Salata Sosu İçin
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
Hazırlanışı
Kıvırcık
roka
salatalık ve havucu bol suyla yıkayın.
Büyük parçalar halinde doğrayın.
Salata kâsesine doğradığınız havuç
salatalık
roka ve kıvırcığı havucu alın.
Tavuk etlerini şeritler halinde doğrayın.
Tavaya tereyağını alıp kızdırın ve tavuk etlerini pişirin.
Pişen tavuk etlerini salata kâsesine ilave edin.
Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip küp şeklinde doğrayın.
Tavukları pişirdiğiniz tavaya alıp üzerine kekik ve pul biber ekleyin.
Ekmekler kızardığında salata kâsesine ilave edin.
Kaşar peyniri rendeleyip ekmeklerin üzerine serpin.
Sos için gerekli malzemeleri ayrı bir kâsede iyice karıştırın.
Sosu salatanın üzerinde gezdirin.
Bekletmeden servis yapın.ALINTIDIR
Nefis hardallı sosu ve yumuşacık pişmiş tavuk etiyle damağınızı tatlandıracak Sezar salata tarifi… Hardal; sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor.
Malzemeler
1 demet kıvırcık
1 adet havuç
5 yaprak roka
2 adet salatalık
1 parça tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı tereyağı
1 dilim kaşar peyniri
3 dilim tost ekmeği
Damak tadınıza göre pul biber
Salata Sosu İçin
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
Hazırlanışı
Kıvırcık
Büyük parçalar halinde doğrayın.
Salata kâsesine doğradığınız havuç
Tavuk etlerini şeritler halinde doğrayın.
Tavaya tereyağını alıp kızdırın ve tavuk etlerini pişirin.
Pişen tavuk etlerini salata kâsesine ilave edin.
Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip küp şeklinde doğrayın.
Tavukları pişirdiğiniz tavaya alıp üzerine kekik ve pul biber ekleyin.
Ekmekler kızardığında salata kâsesine ilave edin.
Kaşar peyniri rendeleyip ekmeklerin üzerine serpin.
Sos için gerekli malzemeleri ayrı bir kâsede iyice karıştırın.
Sosu salatanın üzerinde gezdirin.
Bekletmeden servis yapın.ALINTIDIR