Malzemesi:
1 litre kırmızı şarap
15 adet küp şeker Tarçın Çubuk (toz olursa bulanıklık yaratır) 6 adet Karanfil Yarım limon Yarım Portakal 1 elma 1 bardak su
Tarifi:
Elmayı rendeleyin ve bir kaba alın.Portakal ve limonun kabuğunu rendenin ince kısmıyla rendeleyin,içlerinide dilimleyip şaraba katıcaz. Tarçın elma şeker karanfil portakal ve limonu 1 bardak suyla bir kapta kaynatın(evde ortaboy bir sütlük varsa harika olur). Bu karışımı soğumaya bırakın ve bir tencereye şarabınızı alın çok kısık ateşte ısıtmaya başlayın (Kesinlikle kaynatmayın, aksi halde alkol buharlaşacaktır.) Ilıklaşınca karışımı şarabınıza ekleyip çok kısık ateşte birazdaha ısıtın.Kepçe ve süzgeç yardımıyla bardaklara doldurun. İçinede bir dilim limon yada portakal atınki şarap bitince en lezzetli yeri olsun
ALINTI