Sıcak Şarap

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486

Malzemesi:

1 litre kırmızı şarap
15 adet küp şeker Tarçın Çubuk (toz olursa bulanıklık yaratır) 6 adet Karanfil Yarım limon Yarım Portakal 1 elma 1 bardak su

Tarifi:

Elmayı rendeleyin ve bir kaba alın.Portakal ve limonun kabuğunu rendenin ince kısmıyla rendeleyin,içlerinide dilimleyip şaraba katıcaz. Tarçın elma şeker karanfil portakal ve limonu 1 bardak suyla bir kapta kaynatın(evde ortaboy bir sütlük varsa harika olur). Bu karışımı soğumaya bırakın ve bir tencereye şarabınızı alın çok kısık ateşte ısıtmaya başlayın (Kesinlikle kaynatmayın, aksi halde alkol buharlaşacaktır.) Ilıklaşınca karışımı şarabınıza ekleyip çok kısık ateşte birazdaha ısıtın.Kepçe ve süzgeç yardımıyla bardaklara doldurun. İçinede bir dilim limon yada portakal atınki şarap bitince en lezzetli yeri olsun :)

ALINTI

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
59.046
ben içdim bundan harika leziz bi tadı var :dedikodu:

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Ben denedim; ama tarçını fazla sevemediğim için içemedim.

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.923
Tarcını cıkar da dene sende fstık.Ben elmayı da tarcını da sevmem.Ama sıcak sarap haylı lezizdir.Ama ben herseyın orjınalını sevıyorum:hhhhhh:

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Tarcını cıkar da dene sende fstık.Ben elmayı da tarcını da sevmem.Ama sıcak sarap haylı lezizdir.Ama ben herseyın orjınalını sevıyorum:hhhhhh:

Bir de biz hazır alıp, direk kaynatmıştık içine ekstra birşey koymadan. Ondan da olabilir belkide canımcım.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar