Sıcak ve soğuk içecekler-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
siyah üzüm hosafi



Siyah Üzüm Hoşafı
Malzemeler:
1 kg üzüm siyah üzüm
2 su bardağı şeker
2 litre su
1 adet çubuk tarçın
3 adet kuru karanfil
Yapılışı:

Üzümleri ayıklayıp 2 su yıkayın. Büyük boy bir tencereye su, şeker,tarçın ve meyveleri birlikte koyup şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
Kompostonuzu 15-20dakika orta ateşte pişirin ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelince süzgeçten geçirin ve taneleri süzdeçte ezerek suyunu süzün. Soğuk servis yapın.

alinti
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
armut hosafi



Armut Hoşafı Malzemeleri:
3 adet olgun armut
5–6 adet mürdüm eriği
1 su bardağı üzüm
3–4 adet karanfil
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:

Armutları soyun ve çekirdeklerini çıkartın. Eriklerin çekirdekleri çıkardıktan sonra armutlarla birlik küp küp doğrayın. Üzümleri salkımından ayırın.
Hepsini orta boy bir tencereye 1,5 litre su ekleyin. Karanfilleri ve şekeri katarak yaklaşık
Karanfilleri yıkayıp, katın. 15 dakika kaynatın.
Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın. Soğuk servis yapın

alinti
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
kizilcik serbeti



Malzemeler:
Yarım kilo kızılcık
2 su bardağı toz şeker
2 litre su
1 adet çubuk tarçın
3 karanfil tanesi
Hazırlanışı:
Kızılcıkları varsa küçük yeşil saplarından ayırın ve yıkayın. 2 litre suyu kaynatın ve içine tüm malzemeleri ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın. Arada karıştırarak şerbet kırmızı rengini alana kadar yaklaşık 25 dakika orta ateşte kaynatın.
İllaki tarçın yada karanfil kullanmanıza gerek yok eğer evinizde yoksa sadece kızılcık şeker ve su ile harika bir şerbet hazırlayabilirsiniz.



alinti
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
zencefilli limonata



Malzemeler:
5 adet limon
1 yarım kibrit kutusu kadar zencefil
6 yemek kaşığı bal
3 sap nane
1 litre su
her bardak için bir üzüm tanesi
her bardak için 2-3 dilim elma
Yapılışı:
Zencefili soyun ve rendeleyin. Limonun yıkayın ve kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeleyin. Limon suyu, zencefil su ve balı derin ve geniş bir kapta bal tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Dolapta 15-20 dk.kadar dilendirin. Bir tülbent yardımı ile süzün. Bardaklara bolca buz doldurun, içine 1 adet nane yaprağı, 1 adet üzüm tanesi ekleyin. Limonatayı doldurun ve elma dilimleri ile süsleyerek servis yapın.


alinti
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
cilekli milkshake

milkshake_cilek.jpg


Malzemeler:
1 top çilekli dondurma,
100 gr. çilek,
1 su bardağı soğuk süt,
Tozşeker.
Hazırlanışı:
Öncelikle çilekleri blendırdan geçirin. Karıştırıcıya aktarın. Soğuk süt ve çilekli dondurmayı ekleyin.
Not:Dilerseniz şeker de ilave edin. İyice çalkalayın. Bardağa aktarın. Buz parçaları ilave ederek servis yapın.

alinti
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


milkshake_cikolata.jpg


Malzemeler:
120ml vanilyalı dondurma
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
yarım bardak süt
çikolatalı dondurma
çırpılmış krema
dövülmüş fıstık ve parça çikolata
Yapılışı:
Vanilyalı dondurma ile fıstık ezmesini karıştırın. Sütü ekleyip blenderda çırpın. Üzerine iki top çikolatalı dondurma ilave edip krema ile tamamlayın. Fıstık ve çikolata parçalarıyla süsleyin.

alinti
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
limonata



Malzemeler:
10 adet Limon
2 su bardağıToz şeker
Yarım demet Taze nane
Yapılışı:
Limonların kabukları rendelenir. Naneler ince kıyılır, naneler ve rendeler bir kaba yayılır.
Üzerine 1/2 su bardagi toz seker serpilir. Buzdolabina 3 saat dinlenmeye koyulur.
Limonlarin suyu sikilir. Içine kalan 1 1/2 su bardağı toz şeker eklenir ve şekerler eriyinceye kadar karıştırılır ve buzdolabına koyulur. 3 saat sonra şekerli kabuklar elle mıncıklanarak sulandırılır ve limon suyunun içine boca edilir.
Sonra karışım ince süzgeçten süzülür ve buzdolabında tutulur.
İhtiyaç olduğunda hazırlamış olduğunuz limonata şurubunun bir ölçeğine 4 ölçek su ilave edilir ve içilir.

alinti
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
milkshake



İçindekiler:
Büyük bir top dondurma (Aromasına Siz Karar Verebilirsiniz genellikle çilekli sade ve kakaolu tercih edilmektedir)
buz
Soğuk Süt
Aromasına bağlı çilekli dondurma kullanıyorsanız ; Çilek
Çikolatalı dondurma kullanıyorsanız ; kakao tozu veya kaliteli bitter çikolata Muzlu dondurma kullanıyorsanız ; Muz Ve isteğe bağlı içine şeker,naneli şeker atılabilir.üstüne kremşanti eklenebilir.
Hazırlanışı:
Muzlu ve nane şekerli olarak varsayarak başlıyorum;
Büyük 2 top muzlu dondurma , muz , naneli şeker , buz ve süt blendıra atılır.
Yaklaşık 2 Dakika boyunca köpürene kadar karıştırılır. isteğe bağlı muz püresi karıştırılabilir veya dilim muz koyulabilir.
Hemen servis edilir isteğe bağlı üstüne kremşanti, muz , çilek vb. meyveler eklenebilir


alinti
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
elma kompostosu



Çocuklara komposto sevdirmenin yolu; elmaları kurabiye kalıpları ile değişik şekillerde kesin. Şekersiz olarak pişirirseniz de bebeğiniz için çok güzel bir komposto olur. Yumuşak olduğundan parçalı yiyen bebeklere ezmeden bile verebilirsiniz.
Malzemeler
  • 4 adet elma
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 5 su bardağı su
Hazırlanışı
1. Su ile şekeri kaynatın. Su kaynarken elmaları yıkayın, kabuklarını soyun ve kurabiye kalıpları ile değişik şekillerde kesin. Kestiğiniz elmaları suyun içine hemen atın. Dışarıda bekletirseniz elmalar kararmaya başlar. Limon suyunu da ilave edin. Elmalar yumuşayana kadar pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun.

alinti
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
erik kompostosu



Malzemeler
  • 1/2 kg kırmızı erik
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 8 su bardağı su
Hazırlanışı
1. Erikleri iyice yıkayın. Çekirdeklerini çıkartın. Eğer bütün şeklini bozmadan çıkarablirsiniz, benimkiler gibi olur, çıkartamazsanız da hepsin ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Şekli çok önemli değil, çeyreklere bile bölebilirsiniz.
2. Erikleri bir tencereye koyun, üzerine şekeri dökün ve en az bir saat bekletin. Suyu ekleyip erikler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Erikler pişince tadını kontrol edin, eğer şekerli ise bir miktar daha su ekleyin, tatsız gelirse şeker ekleyin. Soğuyunca servis yapabilirsiniz. Ben taze nane ekledim ve nanenin kokusu ayrı bir ferahlık kattı.
Afiyet Olsun.

alinti
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
cilekli limonata


Malzemeler:
-6 kişilik-



  • 500 g. çilek yarıya kesilmiş
  • 1/2 pudra şekeri /2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3/4 s.b limon suyu /yaklaşık 3 limon
  • 3 s.b soda
Yapılışı;
  1. Yıkayıp saplarını koparıp yarıya böldüğümüz çilekleri blendırdan geçirin.
  2. Bir kase-ki biz genelde sürahide yaparız:)bir sürahiye çilek püresini,p.şekerini,limon suyunu ekleyip şeker eriyene kadar karıştın ve en son sodayı yavaşça dökün.
  3. Porsiyonluk ;bir bardağa 4-5 yemek kaşığı çilek püresi, 4 yemek kaşığı limon suyu, dilediğiniz miktarda şeker, buz ve soda koyup servis yapın.
  4. bu karışımı buz küplerinde dondurarak içeceklerinizde kullanabilir veya kağıt bardaklara doldurup çubuk saplayarak çilekli dondurma elde edebilirsiniz.
  5. hava sıcaklığına göre buz ilavesi yapabilirsiniz:)
alinti
%C3%A7ilekli+limonata+(1).JPG
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
soguk nane cayi

Malzemeler:

- 1/2 demet taze nane
- 1 lt su
- 1 yemek kaşığı bal
- Limon dilimleri, buz, nane yaprakları...

Yapılışı:

1. Suyu tencereye koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatın, taze naneleri suyun içine atın ve delikli kepçeyle üzerlerinden bastırın. Yaklaşık 10 dk bekletin.
2. Süzgeçten geçirerek naneleri çıkartın. Ilındıktan sonra içine balı ekleyip eriyene kadar karıştırın (daha tatlı severseniz bal miktarını artırabilirsiniz).
3. Çayınızı sürahiye doldurarak buzdolabına kaldırın. Servis yaparken bardaklara birer limon dilimi koyup nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Dilerseniz buz ekleyin.

nane%3F%3Fay%3F%3F_1.jpg



ALINTI

nane%3F%3Fay%3F%3F_2.jpg
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
sicak cikolata




Kim hayır diyebilirki:))

Malzemeler:
-1lt süt
-1 paket bitter çikolata (80gr)
-5 çorba kaşığı tozşeker
-1 çorba kaşığı nişasta
Hazırlanışı:Çikolata hariç kalan malzemeleri bir tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın...
Kaynamaya başlatınca ocağın altını kısıp çikolatayı parçalayarak kaynayan karışıma ekleyip çikolata eriyince tencereyi ocaktan alıp servis fincanlarına pay edip servis yapın...
Afiyet Olsun....

ALINTI
S%C4%B1cak+%C3%87ikolata.jpg
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Şu soğuk günlerde içizimizi ısıtacak sıcacık bir lezzet:)
Malzemeler:
-3 su bardağı süt
-3 çorba kaşığı tozşeker
-1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme)
-1 çay kaşığı taçın
-1 paket vanilin
Üzeri İçin: Tarçın
Hazırlanışı:Malzemelerin hepsini cezvede karıştıştırıp kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynatıp fincanlarına pay edilin ve üzerine tarçın serperek servis yapın...
Afiyet Olsun...


ALINTI

Ev+Usul%C3%BC+Salep.JPG
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst