incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
- Bir kutu sıvı krema (200 gramlık)
- Yarım bardak sıvı yağ
- Yarım bardak ılık su
- 1 yumurta
- 3 kaşık şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yaş maya
- Yeterince un
- 100 gr tuzlu lor (frischkäse)
- 100 gr. schmand
- 200 gr. kaşar rendesi
- Maydanoz ( Ev de olmadığı için ben kullanmadım ama asıl tarifinde var.)
- Maya ılık suda ezilip sıvı malzemelerle karıştırılır.
- Yumurta sarısı dışına sürülmek için ayrılıp akı hamura katılır.
- Hamur malzemesi un ilavesiyle yoğurulup mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır.
- İç malzeme karıştırılıp hamur bezeleri adedince yuvarlak ve sıkı toplar yapılır.
- Bezeler parmaklarla içleri oyularak çanak haline getirilip yağlı tepsiye aralıklı olarak dizilir. ( Her tepsiye altı adet sığacak kadar yapın.)
- Bütün bezeler bitince hazırlanan peynir topları hamur çanaklarının içine konarak bastırılır ve bezelerin kenarının simit şeklini alması, kenarlarda 1-2 cm. lik çember oluşması sağlanır. Pişmeden önceki görüntüleri, kenarlı yuvarlak pideleri andırıyordu. Piştikten sonra bu şekli alıyorlar.
- Hazırlanan poğaçaların kenarlarına yumurta sarısı sürülerek susam serpilir. Susamı elimle bastırarak hamura yapışmasını sağladım.
- Çay tabağı büyüklüğünde hazırlanan poğaçalar bir süre tepside bekletilerek 2. mayalanmaya bırakılır. (Bu işlem olmasa da olur.)
- Önceden ısıtılmış 200° lik fırında pişirilir.
ALINTI