Simit Tarifi

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
43
Konum
gaziantep


Malzemeler,

  • 1,5 çay bardağı ılık su
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı susam
Hazırlanışı,
  1. Yoğurma kabının içinde; maya, toz şeker ve ılık suyu karıştırıp maya köpürene kadar bekletin.
  2. Tuz ve un ekleyip ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 30 dakika bekletin.
  4. Hamuru 6 eşit bezeye ayırıp bezeleri elinizle iki ucundan çekip uzatın ve rulo yapın.
  5. Rulonun uçlarını ters yönde birleştirip halka şekli verin.
  6. Susamı yağlı kağıdın üzerine döküp yayın.
  7. Hamurları önce pekmeze sonra susama bulayıp yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine aralıklı dizin.
  8. 20 dakika dinlendirin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilınınca servis yapın.
Afiyet olsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst