Sirkeli domatesli acı biber

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/292082_244929925541526_155719914462528_791534_5244318_n.jpg

SİRKELİ DOMATESLİ ACI BİBER
MALZEMELER:
2 kilo kırmızı domates
yarım kilo sivri acı biber
1 baş sarmısak
sirke
tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI:
Domateslerin kabuklarını ve sarmısakların kabuklarını soyup, rondodan birlikte çekelim. Geniş bir kabın içine alıp, sirke ,tuz ve zeytinyağını ilave edeip,karıştıralım. ( Yaptığım sosta 3 çay bardağından biraz fazla sirke kullandım. Bu oranı yukarıdaki malzeme listesine yazmadım.Çünkü her domatesin cinsi ve su oranı farklı. ) Biberlerimizi alırken, incecik,dalından yeni koparılmış çııtır çıtır biberlerden seçelim.Boylarıda uzun olmasın.Biberlerimizi güzelce yıkayalım ve uç kısımlarını çok az keselim. Sos içine gireceğinden daha diri kalacaktır.Yukarıdaki malzemelerden 1 litrelik 3 kavanoz çıkıyor. Biberleri kavanozlara paylaştırarak ,dikine yerleştirelim. Sosumuzu kavanozların ağzına doldurmayacak ölçüde pay edelim. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatalım.Eğer hava alırlarsa bozulurlar. Biberli sosumuzu ters çevirelim. İçinde kalan havanın çıkmasını sağlamış oluruz. Kavanozları sabah akşam olana kadar ters düz çevirelim.Böylece domatesler bir yerde kalmaz ve biberler eşit biçimde sosa bulanırlar.Ara sırada kavanozları çalkalamayı unutmayalım.
NOT:BU SOS ÖZELİKLE ET YEMEKLERİNİN VE BAKLAGİLLERİN YANINA ÇOK YAKIŞIYOR. BİBERİNDEN ÇOK SUYUNU ÇOK SEVECEĞİNİZE İNANIYORUM.SUYUNA SADE E EKMEK BANDIRARAK BİLE TEK BAŞINA TÜKETEBİLİRSİNİZ.
NOT: BU SOSU 1 LİTRELİK VEYA YARIM LİTRELİK KAVANOZLARA YAPMANIZI ÖNEİRİM. AÇTIĞINIZDA BİRKAÇ GÜN İÇİNE TÜKETEMEZSENİZ BOZULABİLİR. AÇTIĞINIZDA KALANINI BUZDOLABINDA SAKLAYINIZ.
NOT.MERAK EDİP DENEMEK İSTERSENİZ, 1 LİTRELİK KAVANOZA 5-6 ADET DOMATES, ÇOK AZ BİBERLE YAPABİLİRSİNİZ.
NOT: BU SOS ACI BİBERLE GÜZEL OLUYOR.
AFİYET OLSUN
ALINTIDIR
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst